Van het bestuur

In memoriam: Coetie Willemsma

16 december 21:15  Beste FVC’ers, Ons bereikte vandaag het droevige bericht dat Albert, beter bekend als Coetie, Willemsma vanochtend is overleden aan de gevolgen van corona nadat hij afgelopen vrijdag was opgenomen met klachten. meer »

607x gelezen

Algemene Ledenvergadering

29 augustus 14:15  Op woensdag 15 september 2021 zal de volgende Algemene Ledenvergadering worden gehouden. De vergadering is uiteraard voor onze leden, maar ook ouders van jeugdleden zijn welkom. De vergadering vindt plaats in onze kantine en start 20:00 uur en de inloop is vanaf 19:30 uur.meer »

555x gelezen

In memoriam: Sjoerd Wijbenga

27 juni 21:15  Beste FVC’ers, Ons bereikte vanmorgen het droevige bericht dat Sjoerd Wijbenga vannacht is overleden en dat zijn ziekte het uiteindelijk heeft gewonnen van deze bijzondere man. Voor aanvang van het Nederlandse Kampioenschap VTT voor O15, welke vandaag op ons sportcomplex werd gehouden, is er voor hem een minuut stilte gehouden en hingen de vlaggen halfstok. In Sjoerd verliezen wij als FVC een echte clubman die in goede en mindere tijden achter zijn cluppie bleef staan en als vrijwilliger op verschillende manieren en functies FVC heeft geholpen door de vele, vele jaren heen. meer »

9503x gelezen

Update 1 - Verkenningssessie

7 juni 14:45  In een vorige bericht op deze website is gemeld waar we staan inzake het proces van het aangaan van gesprekken met de gemeente voor een mogelijke verhuizing van FVC. Afgelopen zaterdag is het denkproces binnen de vereniging actief opgestart en uitgerold onder in eerste instantie een groep van 15 leden van FVC plus het bestuur. De uitdaging en opdracht van de verkenning is om in juli aanstaande de resultaten hiervan met iedereen te delen en op basis waarvan we vervolgens als vereniging hopelijk een gedegen besluit kunnen nemen van wel of niet onderhandelen over een verhuizing met de Gemeente. meer »

458x gelezen

Stand van zaken overleg gemeente

1 juni 20:45  Een aantal maanden geleden hebben we het overleg met de Gemeente met betrekking tot een mogelijke verhuizing van FVC naar sportpark Middelsee opgeschort. Dit nadat de uitslag van de enquête over dit onderwerp onder de leden bekend was. De overgrote meerderheid gaf aan dat een verhuizing onder de gegeven voorwaarden niet wenselijk was.meer »

377x gelezen

Nieuwste versie van de maatregelen

10 maart 15:45  We leven al maanden, zo niet een al een jaar, met de maatregelen rond corona. Vorig seizoen afgekapt en dit seizoen eigenlijk voor een groot gedeelte verloren voor wat betreft de competitie en het trainen voor senioren. De afgelopen maanden veranderden de maatregelen steeds weer (een klein beetje) met een nieuw optreden van het duo Mark en Hugo. De laatste keer was er een versoepeling die voor ons als club en voor onze leden belangrijk is. De senioren tot 27 jaar mogen weer trainen als team. Om alle van kracht zijnde regels nog even duidelijk te maken dit bericht.meer »

434x gelezen

In memoriam: Henk Toering

19 februari 16:00  Beste FVC’ers, Ons bereikte afgelopen zondag het droevige bericht dat Henk Toering na een langdurige ziekte is overleden. Henk kwam in 1952 als zesjarig jongetje bij FVC door zijn opa die in de seniorencommissie zat. Hij heeft zo’n beetje alle (jeugd)elftalen doorlopen en moest uiteindelijk in het zesde elftal stoppen met voetballen vanwege veelvuldige blessures.meer »

1633x gelezen

Persbericht: FVC blijft op Wiarda

22 januari 11:45  Vanmorgen heeft FVC het onderstaande persbericht verstuurd aan de media. LEEUWARDEN – In een brief aan de Burgemeester en Wethouders van Leeuwarden en verantwoordelijk wethouder mevrouw H. Tjeerdema heeft het bestuur van FVC deze week laten weten dat zij heeft besloten om het overleg over een verhuizing te beëindigen. Via een enquête hebben de leden en vrijwilligers aangegeven dat zij een verhuizing onder de gestelde voorwaarden en condities niet zien zitten en het verder onderzoeken van de mogelijkheden weinig zinvol achten. FVC blijft dus vooralsnog op sportcomplex Wiarda.meer »

1142x gelezen

Ledenraadpleging verhuizing

19 januari 12:15  De afgelopen weken hebben de leden en vrijwilligers van FVC de kans gekregen om zich uit te spreken over een mogelijke verhuizing naar het nieuw aan te leggen sportcomplex Middelsee. Het gaat dan niet alleen over het aanbod van de gemeente voor de nieuwe accommodatie, maar ook op welke plaats in de nieuwe wijk het sportcomplex wordt gesitueerd. Met de uitslag wil het bestuur van FVC duidelijkheid van de leden of verder praten met de gemeente nog zin heeft gezien de huidige stand van zaken na een paar jaar praten. De online enquête kon tot maandag 18 januari worden ingevuld en vele leden en vrijwilligers hebben hun mening laten horen.meer »

957x gelezen

Van het bestuur

24 december 16:30  Het kalenderjaar loopt ten einde en we gaan de feestdagen in. Kunnen we het nog wel feestdagen noemen nu we in deze situatie zitten en (bijna) niemand mogen ontvangen? Het zijn rare tijden en zo ook voor onze club. Het verenigingsgevoel is weggezakt doordat we geen gebruik kunnen maken van onze (sociale) ontmoetingsplaats, de kantine. De jeugd kan gelukkig nog trainen en heeft een vervangend programma gehad voor de zaterdagen, maar de senioren komen er bekaaid af. Is het dan alleen maar kommer en kwel? Nee, zeker niet! We hebben ook fantastische momenten en zaken om positief op terug te kijken in 2020. Ondanks dit enorme moeizame jaar is er toch verbinding en energie in onze club.meer »

676x gelezen

In memoriam: Inne Miedema

22 oktober 15:15  Ons bereikte vandaag het droevige bericht dat ons gewaardeerd Lid van Verdienste Inne Miedema vannacht is overleden op 90-jarige leeftijd. Inne Miedema was vele jaren verbonden aan onze club als vrijwilliger in verschillende functies. Zo was hij voorzitter van 1989 tot 1995. Hij is ook voorzitter geweest van de club van Honderd. Zijn zoon Remmie, van onze sponsor Edelstomerij Miedema, is toen ook een paar jaar penningmeester geweest. Inne was een man die wist van aanpakken en zijn mannetje stond. Hij was precies en had een duidelijke mening in het bestuur, zo vertellen leden die met hem hebben samengewerkt en hem nog kennen van die tijd. meer »

1463x gelezen

Hoe nu verder onder de nieuwe maatregelen?

16 oktober 12:45  Afgelopen dinsdagavond heeft de regering de nieuwe en strengere maatregelen afgekondigd vanwege het oplopend aantal besmettingen. De nieuwe maatregelen hebben een grote impact op de sport en als onderdeel daarvan zijn ook alle amateurcompetities stil gelegd. Dat betekent in ieder geval dat de komende vier weken geen wedstrijden worden gespeeld. Ook de mogelijkheid om te trainen zijn verschillend per categorie. FVC heeft hierover nog contact gehad met de KNVB. Om alles nu duidelijk te maken aan onze leden en vrijwilligers zetten we hieronder wat nu, in ieder geval de komende vier weken, van toepassing is.meer »

826x gelezen

Registratie van uw bezoek

25 augustus 12:30  Ook FVC zal moeten voldoen aan de huidige maatregelen om de verspreiding van het corona virus te voorkomen. Daarbij gelden voor sportcomplexen en -kantines dezelfde voorwaarden als die voor de horeca. Alle bezoekers aan ons sportcomplex en/of de kantine moeten hun gegevens achterlaten voor een eventueel GGD contactonderzoek.meer »

1387x gelezen

Sporten met maatregelen

2 mei 11:45  Nog een paar dagen en dan gaat ook onze jeugd weer los met trainen. Eindelijk weer het veld op na vele weken niet naar de voetbalclub en zelfs een afgesloten sportcomplex. Weer terug naar het oude wordt het helaas (nog) niet. Het sporten is weer mogelijk maar met maatregelen waar iedereen zich aan moet houden. Sinds de aankondiging dat sporten weer mag zijn de vrijwilligers van FVC druk bezig geweest om die maatregelen vorm te geven. Het is belangrijk dat iedereen deze goed leest en dat ouders deze uitleggen aan onze jongste jeugd. Maar we kunnen in ieder geval weer sporten!meer »

1416x gelezen

Informatie opstarten trainingen

27 april 22:15  Na de melding van het kabinet dat de jeugd weer kon gaan trainen is het bestuur en andere vrijwilligers druk bezig geweest met de precieze invulling ervan. Dit is niet iets wat de club even mocht bepalen, want er was overleg en zelfs toestemming nodig van de gemeente en de bv Sport. De toegezegde informatie krijgen wij pas komende dinsdag en ook de protocollen van het NOCNSF werden afgelopen weekend beschikbaar gesteld. Met al deze gegevens moet FVC dus nu bepalen en vaststellen hoe de trainingen en vooral de omgang er uit moeten gaan zien.meer »

1154x gelezen

Opstarten jeugdvoetbal

22 april 16:00  Nu gisteravond het kabinet heeft gemeld dat de maatregelen voor sportverenigingen enigszins worden versoepeld is het bestuur bezig om uit te zoeken wat dit betekent voor FVC. De gemeente Leeuwarden zal hierin de verenigingen adviseren om ervoor te zorgen dat de trainingen ‘coronaproof’ zullen zijn. Het is toegestaan om vanaf 29 april aanstaande weer te starten met jeugdvoetbal rekening houdend met de voorwaarden. Zodra er meer bekend is zal het bestuur iedereen informeren.meer »

1213x gelezen

Lid zijn van een vereniging

29 maart 12:30  Voordat we het onderwerp van dit bericht gaan toelichten willen wij als bestuur de hoop uitspreken dat iedereen die betrokken is bij FVC en hun familie en vrienden nog in een goede gezondheid zijn. Dat dit ook de komende tijd zo zal blijven en dat wij elkaar weer terug zien op de club zodra dat kan. Zorg goed voor elkaar.meer »

826x gelezen

Extra mededeling

15 maart 11:45  Voor de komende week/weken stonden verschillende bijeenkomsten gepland in ons clubhuis die echter, net zoals de trainingen, ook komen te vervallen. Het FVC Clubhuis is tot nader order gesloten.

410x gelezen

Geen trainingen en wedstrijden tot 1 april

12 maart 16:30  Beste leden, kader en vrijwilligers, Vandaag hebben wij als bestuur in samenspraak met de TC Jeugd en TC Senioren besloten om tot 1 april alle trainingen en activiteiten bij FVC af te gelasten. De KNVB had ditzelfde al gedaan voor alle wedstrijden van veld- en zaalverenigingen tot diezelfde datum. Hun advies om dit ook te doen voor de trainingen, oefenwedstrijden en/of andere bijeenkomsten bij de clubs hebben wij ter harte genomen.meer »

542x gelezen

Trainer FVC 1 zaterdag bekend

20 februari 18:45  Persbericht: LEEUWARDEN – Op de Algemene Ledenvergadering van voetbalvereniging FVC van 15 januari jongstleden was het voorstel al aangenomen om met seniorenvoetbal op de zaterdag te beginnen. Daarna is het bestuur begonnen met de organisatie rond dit nieuwe elftal en maakt ze via dit bericht bekend dat Ronald Machiela de trainer wordt van FVC 1 zaterdag. meer »

576x gelezen

Ga naar archief

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!