Informatie opstarten trainingen

27 april 2020 22:15

Marcel Rijpstra

Na de melding van het kabinet dat de jeugd weer kon gaan trainen is het bestuur en andere vrijwilligers druk bezig geweest met de precieze invulling ervan. Dit is niet iets wat de club even mocht bepalen, want er was overleg en zelfs toestemming nodig van de gemeente en de bv Sport. De toegezegde informatie krijgen wij pas komende dinsdag en ook de protocollen van het NOCNSF werden afgelopen weekend beschikbaar gesteld. Met al deze gegevens moet FVC dus nu bepalen en vaststellen hoe de trainingen en vooral de omgang er uit moeten gaan zien.

Zowel bestuur, alsook Hoofd Jeugdopleiding, Coördinator Voetbalschool en anderen binnen de club hebben hun handen er vol aan om tot goede en geaccepteerde protocollen te komen, zodat iedereen weet waar hij aan toe is en zich aan moet houden. Het is niet zomaar even opstarten waar we zijn gebleven, maar er komt veel meer bij kijken in deze coronatijd. En dat kost uiteraard tijd om alles tot in de finesses te regelen. Vandaar dat ook de trainingen voor de jeugd zullen starten na de meivakantie en dus vanaf woensdag 6 mei.

Later deze week volgt een overzicht wanneer welk team, op welk tijdstip en op welk veld traint. We beginnen met een keer in de week voor alle teams en zullen dit geleidelijk uitbreiden naar twee keer waar mogelijk en afhankelijk van de ervaringen. Ook geven we aan hoe er gehaald en gebracht kan worden en wat de regels zijn voor de jeugd tot en met 12 jaar en ook voor de junioren die weer gaan trainen. Dat trainen is mede afhankelijk van de bereidheid van de trainers om les te gaan geven, maar ook van de ouders van onze jeugdleden. We kunnen niemand verplichten om deel te nemen en zijn dus aangewezen op de vrijwilligers en leden die weer willen gaan trainen.

Delen

Lees meer over:
FVC Jeugd FVC Nieuws

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!