In memoriam Henk Toering

19 februari 2021 16:00

Marcel Rijpstra

Beste FVC’ers,

Ons bereikte afgelopen zondag het droevige bericht dat Henk Toering na een langdurige ziekte is overleden. Henk kwam in 1952 als zesjarig jongetje bij FVC door zijn opa die in de seniorencommissie zat. Hij heeft zo’n beetje alle (jeugd)elftalen doorlopen en moest uiteindelijk in het zesde elftal stoppen met voetballen vanwege veelvuldige blessures.

Tijdens zijn voetbalperiode trainde hij ook al de jeugd en daar is Henk mee door gegaan nadat hij zijn voetbalschoenen aan de wilgen had gehangen. Hij trainde tot 1997 jeugdteams van de E t/m de A categorie. Dat was voor de rasechte FVC’er nog niet genoeg en zo is hij ook vijftien jaar scheidsrechter geweest bij de jeugd en hij zag dit echt als een hobby. Hij was tevens jaren de man achter het clubblad ‘De Spil’ die hij samen met zijn vrouw verzorgde en tevens het programmablad voor de wedstrijden regelde.

Alsof dat nog niet genoeg was is Henk ook nog consul geweest op het sportterrein van de Hemrik. En de opsomming is nog niet ten einde, want deze vrijwilliger was ook grensrechter bij het tweede elftal, ontving en begeleidde de scheidsrechter van het eerste elftal, was speaker tijdens de wedstrijden van dat eerste elftal en is jaren wedstrijdsecretaris geweest. Henk is dan ook terecht Lid van Verdienste van onze club en heeft voor zijn inzet een gouden waarderingsspeld van de KNVB gekregen.

Er werd altijd gezegd dat Henk niet alleen met Betty was getrouwd, maar ook een beetje met FVC. Dit ‘in memoriam’ geeft wel aan dat FVC een rasechte clubman en vrijwilliger is verloren.

Wij wensen Betty, de kinderen Hendrik en Ria en aanhang, de kleinkinderen, familie en vrienden heel veel sterkte met dit verlies.

Bestuur Friesche Voetbal Club

Delen

Lees meer over:
FVC In memoriam
Gerelateerde artikelen:

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!