Overzicht

Jan Stelpstra erelid

12 juli 20:15  Na een korte inleiding op de informatieavond van de presentatie van de verkenning vraagt de voorzitter de aanwezigen om het vertelde even goed vast te houden. Daarna roept hij Jan Stelpstra naar voren en na veel twijfeling staat Jan op en gaat hij naar voren in de zaal. Tegelijkertijd komen Jan zijn vrouw en familie achterin de zaal binnen om bij de huldiging aanwezig te zijn. Na een lofzang van verschillende functies en werkzaamheden voor onze club krijg Jan zijn gouden FVC Erelid speld op zijn kleding gespeld. Hij is nog steeds een beetje verbaasd en natuurlijk blij verrast met deze eer.meer »

669x gelezen

Dag seizoen 2020-2021!

26 juni 14:00  Vandaag waren de laatste wedstrijden van dit seizoen en dat waren er in totaal helaas niet veel. Het was vooral trainen en voetbalactiviteiten op de zaterdag wat de klok sloeg dit afgelopen seizoen. Het coronaseizoen 2020-2021 zit erop en hebben we kunnen afsluiten met nog een paar wedstrijden en de laatste dag met weer ouders en supporters langs de lijn. En zeg nou zelf, dat is toch een stuk gezelliger. Voor sommige ouders en familie van nieuwe leden was het zelfs de eerste keer dat ze hun kroost konden zien voetballen vanachter het hek die om het voetbalveld staat. We hopen natuurlijk dat het nieuwe seizoen deze mogelijkheden ook weer geeft en dat we verstoken blijven van nieuwe maatregelen die het voetbal weer ontregelen.meer »

298x gelezen

Boscolo blijft keepers trainen

17 juni 12:45  Ook volgend seizoen blijft Riccardo Boscolo onze jeugdkeepers trainen. De prettige samenwerking en goede resultaten zorgen ervoor dat hij aan zijn vierde seizoen begint bij FVC. De keepers van de verschillende teams die hij bij ons traint zijn 9 tot en met 18 jaar. Riccardo vindt dat een keeper lef moet tonen en dapper moet zijn. Hij is ervan overtuigd dat een keeper de benodigde techniek en de andere vaardigheden aangeleerd kunnen worden. meer »

297x gelezen

Het was OG: Oranje en Gezellig

14 juni 17:45  Afgelopen zaterdag organiseerde onze club een Oranje Festival. Een sportieve en gezellige dag voor al onze leden met als afsluiting een barbecue. Het weer was schitterend en het nieuwe terras met ‘bar’ werd in gebruik genomen en onze accommodatie was vooral oranje aangekleed. Vele vrijwilligers waren in de weer om alles op te stellen en te versieren voordat de eerste lichting naar deze feestelijke dag kwam. En toen die er eenmaal waren werd het nog meer oranje, want de jongsten hadden zich goed uitgedost in dezelfde kleur. Het was de start van een prachtige en gezellige dag waar alle deelnemers en aanwezigen van hebben genoten.meer »

334x gelezen

Mooi bedrag sponsorloop

13 juni 18:00  De afgelopen tijd hebben we veel geschreven over de sponsorloop. Om leden en vrijwilligers aan te moedigen om zich aan te melden, de link te versturen om sponsors te enthousiasmeren en uiteindelijk die slechts 1,5 kilometer te lopen. Waar dat gebeurde mochten de deelnemers zelf bepalen, maar de club had afgelopen zaterdag een parcours uitgezet voor diegenen die dit op ons sportcomplex wilden doen. Daar kwam jong en oud in het beschikbare uur om met aanmoedigen de afstand te volbrengen. Het resulteerde in een mooi bedrag voor FVC in moeilijke financiële tijden.meer »

202x gelezen

FVC zoekt keeper eerste selecties senioren

9 juni 21:00  FVC is op zoek naar een ambitieuze keeper voor komend seizoen voor haar eerste selectie elftallen. FVC 1 zondag speelt in de eerste klasse en FVC 1 zaterdag in de vijfde klasse. Bij beide ploegen staat prestatie, sportiviteit en gezelligheid voorop. De teams trainen twee keer per week en voor de keepers is dit uiteraard de keeperstraining onder leiding van André Zeldenthuis.meer »

469x gelezen

Regio Cup of Regen Cup?

6 juni 12:00  Na meer dan acht maanden was het dan eindelijk zover, er kon weer gevoetbald worden tegen andere clubs voor de jeugd tot 18 jaar. De KNVB heeft de verwachte versoepeling in de sport gebruikt om het plan voor een Regio Cup ten uitvoer te brengen. Aan het eind van een seizoen met een minimaal aantal aan wedstrijden toch nog vier zaterdagen aan de bak in een kleine competitievorm tegen clubs uit de regio. Weer wedstrijden spelen, maar voor veel jonge leden ook hun eerste wedstrijd. Hoe jammer is het dan dat het aan het begin van de ochtend een Regen Cup werd.meer »

300x gelezen

FVC kleurt oranje!

5 juni 20:30  Op zondag 13 juni worden de groen/gele kleuren van FVC vervangen door oranje in het gelijknamige Oranje Festival. In de morgen komen de jeugdteams t/m de JO17 categorie in actie (ook vriendjes en vriendinnetjes mogen meedoen) en in de middag de JO19 en alle seniorenteams van zondag, zaterdag en ook zaal in een gezellig mixtoernooi. Deze FVC-dag wordt afgesloten met een hapje en een drankje op het nieuwe terras en/of in de sportkantine.meer »

188x gelezen

Informatie Regio Cup en trainingen

2 juni 14:15  In dit artikel staan de gegevens voor deelname van onze teams aan de Regio Cup. Vanwege de versoepelingen kunnen er in de maand juni toch nog wedstrijden worden gespeeld. De kans om dit seizoen toch ook nog met wedstrijden af te sluiten moeten we met beide ‘voeten’ aanpakken. Hieronder de informatie voor trainers, teammanagers, spelers, ouders en betrokkenen. meer »

388x gelezen

Indeling jeugdteams seizoen 2021-2022

29 mei 22:30  Vanavond is de nieuwe voorlopige indeling van de jeugdteams voor het seizoen 2021-2022 toegezonden via e-mail naar de leden/ouders. In de bijlage van die e-mail de lijst met de spelers die (vooral) op leeftijd zijn ingedeeld in de JO7 t/m de JO19 categorieën. Hierin wordt ook het beleid voor plaatsing uitgelegd. De Commissie Technische Zaken is in samenspraak met trainers en soms ook leiders tot een gedegen indeling gekomen. meer »

542x gelezen

FVC Jeugdopleiding vernieuwd

25 mei 15:15  Met ingang van het nieuwe seizoen 2021-2022 staat de jeugdopleiding van FVC een flinke vernieuwing te wachten. De koerswijziging is zelfs zo groot dat gesproken wordt van het nieuwe FVC, mede ook vanwege de nieuw toegevoegde takken van zaterdagvoetbal voor senioren en zaalvoetbal. Met al deze vernieuwingen bruist het bij de club en is er een positieve stemming ook al heeft de club, zoals iedereen, een vervelende periode achter de rug vanwege de maatregelen. Door op de zaterdagen voetbalactiviteiten te organiseren heeft de jeugd hier gelukkig niet zoveel onder te lijden gehad. De periode is ook gebruikt om de nieuwe jeugdopleiding gestalte te geven.meer »

912x gelezen

Tweede Vrienden Voetbaldag

18 mei 15:00  Zaterdag 15 mei was de FVC Vrienden Voetbaldag in het kader van het KNVB Oranjefestival. Het blijft jammer dat ouders en fans niet kunnen kijken, want het was een zeer leuke dag en dus een enorm succes met veel blije gezichten, plezier, voetbal, spelletjes en deelnemende vriend(innet)jes. Daarom is besloten om aanstaande zaterdag 29 mei een tweede dag te organiseren, 'omdat het zo leuk was!' Iedereen in de leeftijdscategorie is weer welkom.meer »

383x gelezen

Vrienden Voetbaldag

10 mei 8:30  Aanstaande zaterdag 15 mei is de jaarlijkse Vrienden Voetbaldag, ofwel vriendjes- en vriendinnetjesdag, bij FVC. Alle spelers en speelsters van de JO7 tot en met de JO11 categorieën en teams mogen dan vriendjes en/of vriendinnetjes meenemen naar dit Oranjefestival. Tijdens dit festival zullen er allerlei leuke sport- en spelactiviteiten worden georganiseerd waarbij iedereen, dus ook vriendjes/vriendinnetjes, van harte welkom zijn. meer »

544x gelezen

Werken aan de nieuwe indeling

6 mei 11:00  De (nieuwe) Commissie Technische Zaken is druk bezig om de nieuwe (voorlopige) indeling van de teams voor volgend seizoen voor te bereiden. Hiervoor spreken zij ook met meerdere trainers en leiders om een goed beeld te krijgen van de spelers en overleggen dan als commissie welke samenstelling het moet gaan worden. Deze nieuwe indeling is al vergevorderd en om de (ouders van) de leden inzicht te geven in de tijdslijn is er een routekaart gemaakt. De kaart laat zien wat de data zijn van de stappen in het proces om tot die nieuwe indeling te komen.meer »

771x gelezen

Bedrag Poiesz actie bekend

5 mei 8:00  Nee, dit is geen foto van een overval op de Poiesz in Aldlân, ook al ging de persoon in kwestie er vandoor met een mooi geldbedrag. De man achter het mondkapje is ons bestuurslid Jeugdzaken Jeroen ten Brink die de cheque van maar liefst € 1.023,00 overhandigd kreeg van een medewerkster van het filiaal waar de actie voor FVC werd gehouden. Een prachtig bedrag wat zeker in de huidige en bijzondere tijden goed van pas komt. We bedanken de Poiesz voor de actie en alle mensen die de koker van FVC hebben gevuld met hun spaarmunten.

330x gelezen

FVC start zaalvoetbal

4 mei 12:00  Het volgende persbericht is vandaag verzonden aan de media: LEEUWARDEN – Na een inventarisatie van de belangstelling en overleg met de KNVB heeft FVC besloten om per volgend seizoen (2021-2022) te starten met weer een nieuwe tak, namelijk zaalvoetbal. De club zal, zoals het er nu uitziet qua aantallen aanmeldingen, starten met twee teams waarvan de selectie in de hoofdklasse zal uitkomen. De spelers van de teams spelen voornamelijk een combinatie van veld- en zaalvoetbal, maar uiteraard zijn ook spelers die alleen zaalvoetbal spelen welkom. Alle voorbereidingen worden getroffen om de teams een goede start te geven na de zomervakantie.meer »

427x gelezen

Rennen voor FVC

1 mei 7:00  (Sponsorloop SC Cambuur) Behalve al het voetbalplezier is onze club ook veel inkomsten misgelopen dit seizoen. Daarom organiseren we een grote, sportieve actie. Doe ook mee!meer »

657x gelezen

Borrel mee met FVC!

30 april 16:00  Al een flinke periode staat het verenigingsleven op een zeer laag pitje vanwege de maatregelen en is onze kantine ook gesloten. Gelukkig kan er wel getraind worden door de meeste spelers en op de zaterdagen zijn er voetbalactiviteiten ter vervanging van de stil gelegde competitie. Vanwege de verplichte sluiting van onze kantine zijn er inkomsten weggevallen die nodig zijn voor de club. Om in deze moeilijke tijd toch geld in de clubkas te krijgen hebben we samen met sponsor Slagerij Veltman een leuke en lekkere actie bedacht. We starten de verkoop van ‘borreltassen’ om de club daarmee financieel te steunen. Dus borrel mee met FVC!meer »

1335x gelezen

Terug op het oude nest voelt goed

20 april 13:30  Na het besluit van de Algemene Ledenvergadering aan het begin van 2020 om te starten met zaterdagvoetbal voor senioren ging het snel. Enkele weken later werd Ronald Machiela gepresenteerd als de nieuwe hoofdtrainer en niet lang daarna kwamen de eerste namen binnen van spelers. Nieuwe spelers voor FVC, maar ook spelers die terug kwamen naar hun oude club. Zo ook Jeffrey van der Galiën die meer dan zijn gehele jeugd bij FVC had gevoetbald. Waarschijnlijk dankzij corona zit hij nu in FVC 1 en heb ik voor de training een gesprek met hem.meer »

743x gelezen

Zaterdag clinic Voetbalschool Doelbewust

14 april 20:00  Aanstaande zaterdag 17 april is er voor de FVC JO7 t/m JO14 teams en aspiranten een fantastische voetbalclinic die geheel wordt verzorgd door Voetbalschool Doelbewust. Ja, dat lees je goed: Voetbalschool Doelbewust is na een jaar afwezigheid weer terug en de trainers verzorgen zaterdag dus een clinic voor de onderbouw van FVC. Het wordt een prachtig voetbalfestijn en we hopen dat het weer ook mee werkt. Hieronder staat het schema voor deze clinic en ook informatie over de doorstart van Voetbalschool Doelbewust door de gelijknamige stichting.meer »

961x gelezen

Ga naar archief

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!