Overzicht

Zaterdag clinic Voetbalschool Doelbewust

14 april 20:00  Aanstaande zaterdag 17 april is er voor de FVC JO7 t/m JO14 teams en aspiranten een fantastische voetbalclinic die geheel wordt verzorgd door Voetbalschool Doelbewust. Ja, dat lees je goed: Voetbalschool Doelbewust is na een jaar afwezigheid weer terug en de trainers verzorgen zaterdag dus een clinic voor de onderbouw van FVC. Het wordt een prachtig voetbalfestijn en we hopen dat het weer ook mee werkt. Hieronder staat het schema voor deze clinic en ook informatie over de doorstart van Voetbalschool Doelbewust door de gelijknamige stichting.meer »

694x gelezen

"Als teammanager ben je hun voorbeeld"

8 april 16:15  Een voetbalclub kan niet zonder teammanagers, zoals de KNVB ze stellig noemt. In de volksmond worden ze nog steeds leiders genoemd en soms gekscherend met een lange ij. Volgens teammanager Jorrit Visser is dat laatste echt niet het geval. Het is maar net hoe je er in staat en hoe je het aanpakt. Het gaat volgens hem vooral om positieve aandacht en het af en toe versturen van berichten via de teamgroepsapp. Is deze taak echt zo eenvoudig waarvan menigeen denkt dat het (te) veel eigen tijd opslokt? Een gesprek met de teammanagers van FVC JO10-2.meer »

509x gelezen

"Hoop dat volgend seizoen normaal verloopt"

31 maart 15:00  Zoals elk seizoen ook dit keer een gesprek met de hoofdtrainer van FVC 1 (zon). Harold Wekema staat voor het tweede seizoen aan het roer van het eerste team in de eerste klasse F. Hij kijkt terug op een bewogen eerste seizoen en spreekt vooral over zijn verwachtingen en doel voor het huidige en volgende seizoen. Natuurlijk komt ook corona aan bod, dat van grote invloed was en is op het voetbal, ook bij de amateurs. Hij voelt zich thuis bij FVC en de club voldoet aan zijn verwachtingen. Dat dit niet geheel hetzelfde is met de behaalde resultaten is natuurlijk meer dan jammer.meer »

442x gelezen

André Zeldenthuis langer bij FVC

29 maart 18:00  Het volgende persbericht is verzonden aan de media. LEEUWARDEN – FVC en André Zeldenthuis, de keepertrainer van beide eerste senioren selecties en de JO19, hebben ook hun verbintenis met een nog jaar verlengd. Vorige week werd dit ook al gemeld over de hoofdtrainer van de eerste selectie zondag. Beide partijen zijn dit overeengekomen ondermeer vanwege de zeer prettige samenwerking in de afgelopen seizoenen. Helaas is corona op beide seizoenen van invloed geweest en de hoop wordt dan ook uitgesproken dat er in seizoen 2021-2022 weer of meer als vanouds kan worden gevoetbald.meer »

233x gelezen

Cambuur Voetbal- en Keeperskamp bij FVC

29 maart 13:00  Dit jaar is er weer een Cambuur Voetbal- en keeperskamp op de velden bij FVC. Dit kamp wordt gehouden van 12 tot en met 14 juli 2021 en dus aan het begin van de zomervakantie. Het kamp is voor voetballers en keepers van 6 tot en met 15 jaar en heeft weer een gevarieerd programma. Ook is er de kans om gescout te worden. De leiding is in handen van Cambuur en haar trainers.meer »

167x gelezen

Nieuw trainingsschema per 31 maart

29 maart 8:15  Nu de avondklok naar een uur later (22:00 uur) wordt gezet op woensdag 31 maart kunnen we de trainingstijden weer aanpassen, zodat bijna alle teams weer ruim qua tijd kunnen trainen. Dit aangepaste trainingsschema is dan nagenoeg weer terug op het oude schema van voor de start van de avondklok en zoals we dit seizoen zijn gestart. Alleen de seniorenteams van de zondag en de zaterdag laten we een half uur eerder stoppen, zodat zij nog ruimschoots de tijd hebben om thuis te komen voor 22:00 uur. meer »

151x gelezen

Weer jeugdspeler naar BVO

23 maart 17:15  De afgelopen jaren heeft FVC regelmatig (jeugd)spelers zien vertrekken naar een BVO en meestal Cambuur of Heerenveen. Ook na dit seizoen zal er een jeugdspeler met een FVC-achtergrond naar Cambuur gaan om zijn voetbalcarrière voort te zetten. Het is Mike Kuipers van FVC JO12-1 die in het nieuwe seizoen in Cambuur JO12-1 zijn opwachting gaat maken. Deze stap is een prachtig resultaat van zijn talent, inzet, ontwikkeling, de FVC-jeugdopleiding en de inzet van trainers van de teams waar Mike de afgelopen jaren in heeft gespeeld.meer »

469x gelezen

Harold Wekema verlengt bij FVC

19 maart 13:15  Het volgende persbericht is verzonden aan de media: LEEUWARDEN – FVC en Harold Wekema, de hoofdtrainer van de eerste selectie zondag, hebben hun verbintenis met een nog jaar verlengd. Beide partijen zijn dit overeengekomen ondermeer vanwege de zeer prettige samenwerking in de afgelopen twee seizoenen. Helaas is corona op beide seizoenen van invloed geweest en de hoop wordt dan ook uitgesproken dat er in seizoen 2021-2022 weer of meer als vanouds kan worden gevoetbald.meer »

292x gelezen

Herstart trainen senioren tot 27 jaar

1 maart 15:45  Maanden konden onze senioren niet of nauwelijks trainen en voor de spelers van 27 jaar en ouder verandert dit helaas nog niet. Anders is het voor de senioren van 18 tot 27 jaar die vanaf woensdag 3 maart 2021 weer mogen sporten. Zij kunnen hun conditie weer opbouwen en in clubverband een balletje trappen. Het verruimen van de regels voor buiten sporten is een tegemoetkoming aan jongvolwassenen vanwege het gebrek aan lichaamsbeweging en de negatieve invloed op hun lichamelijke en geestelijke gezondheid. Volgens ons is dit niet iets wat alleen voor deze leeftijdsgroep geldt, maar het is in ieder geval een positieve ontwikkeling.meer »

280x gelezen

Prachtige dag voor onze jeugd

28 februari 17:00  Al maanden geen competitie en toch elke zaterdag voetbalactiviteiten voor onze jeugd ter vervanging. En op enkele van die zaterdagen wordt dan nog iets extra’s georganiseerd. Was het vorig jaar een clinic verzorgd voor de spelers en trainer van FVC 1 (zat), nu was het de beurt aan de spelers en trainer van FVC 1 (zon) om de jeugd een leuke dag te bezorgen. Het werd het Broodjes Knakworst Mixtoernooi en dat werd, getuige de blije gezichten bij jeugd en kader, een fantastische dag. Het was in de vroegte nog wat heiig op het veld, maar dat kon de pret niet drukken en die broodjes en drinken gingen er na afloop heerlijk in.meer »

263x gelezen

Opbrengst en winnaars Grote Club Actie

23 februari 8:45  Eind vorig jaar deed FVC mee aan de Grote Club Actie en ondanks de maatregelen wisten onze jeugdleden veel loten te verkopen. Door hun inzet en het gebruik van de nieuwe verkoopmethodes zoals de QRcode is het een geweldig eindresultaat geworden. Via dit bericht willen wij als club en vooral de Commissie Activiteiten dan ook alle verkopers hartstikke bedanken! Het totaalbedrag wat de actie heeft opgebracht door alle verkochte loten voor onze mooie club is het prachtige bedrag van € 2.311,60!!!meer »

245x gelezen

FVC Zaalvoetbal?

20 februari 17:15  Dit seizoen heeft FVC een nieuwe tak aan haar vereniging toegevoegd, namelijk het zaterdagvoetbal. Deze beslissing is genomen nadat er (veel) vraag was onder de leden om op zaterdag te (blijven) voetballen en de positieve stemming hierover in de Algemene Ledenvergadering begin vorig jaar gaf het startsein. En nu hebben we, naast de zondagteams, twee seniorenteams op de zaterdag. En dan nu ook zaalvoetbal?meer »

335x gelezen

Broodjes Knakworst Mixtoernooi

17 februari 14:45  Zoals voor de winterstop organiseert FVC ook nu weer elke zaterdag voetbalactiviteiten voor de jeugd vanwege het uitvallen van de competitie. Door de week trainen en dan op de zaterdag verschillende soorten voetbal, zoals bijvoorbeeld toernooien, wedstrijden tussen teams, techniekoefeningen enzovoorts die georganiseerd worden door de Commissie Technische Zaken en de trainers. Vorig jaar was er ook een clinic welke door de spelers van FVC 1 van de zaterdag was georganiseerd. En nu komen de mannen van FVC 1 (zon) op 27 februari met een Broodjes Knakworst Mixtoernooi.meer »

313x gelezen

Spaar munten voor FVC bij Poiesz

15 februari 10:15  Ook dit jaar doet FVC weer mee aan de Poiesz Jeugd Sponsor Actie. Vorig jaar moest de actie helaas worden afgebroken door de maatregelen rond Corona. Maar dit jaar geeft de Poiesz de jaarlijkse actie dus weer een nieuwe kans. Zeker in deze tijden is een dergelijke bijdrage uit een actie zeer welkom. De actie start vandaag en loopt tot en met zondag 11 april 2021. Jeugd Sponsor Munten krijgt u gratis bij de kassa van alle Poiesz supermarkten.meer »

275x gelezen

Succes FVC jeugdopleiding

6 februari 17:30  Reeds meerdere FVC jeugdspelers hebben de afgelopen jaren hun weg gevonden naar de BVO’s Cambuur en Heerenveen. Elk vertrek is een groot compliment voor de jeugdopleiding van FVC en zegt natuurlijk ook iets over de kwaliteiten van de heren zelf. Dit seizoen hebben de jeugdteams van FVC bijvoorbeeld elk twee trainers voor een perfecte opleiding en ontwikkeling van de spelers. meer »

715x gelezen

Jeugdtrainingen en -activiteiten

29 januari 9:45  Nadat de JO11 t/m JO19 categorieën alweer zijn begonnen met trainen zullen vanaf volgende week en dus vanaf 1 februari ook de JO7 t/m JO10 weer starten. Al eerder hebben wij via een bericht op de website aangegeven welke teams gewijzigde trainingstijden (zie eventueel link onder dit bericht) hebben in verband met de avondklok. Dit zijn vooral de teams die na 20:15 nog training hadden in het standaard schema. meer »

517x gelezen

FVC in het nieuws

25 januari 13:00  Nadat het bestuur vorige week woensdag de brief had verzonden naar de gemeente met het standpunt over de verhuizing naar sportcomplex Middelsee zijn de dag erna de leden ingelicht via een e-mail bericht. Op vrijdag was het de beurt aan de media en werd er een persbericht uitgestuurd. Al vrij snel verschenen de eerste berichten online met het nieuws dat FVC op Wiarda blijft en de gesprekken met de gemeente zijn beëindigd. Sommige media namen het persbericht één op één over, maar sommigen namen ook contact op en/of deden moeite voor een uitgebreider verhaal. Ook werd onze voorzitter in een uitzending van Omrop Fryslân gevraagd naar de redenen van het besluit.meer »

256x gelezen

Aangepast trainingsschema

24 januari 14:00  Het trainingsschema van sommige teams is aangepast vanwege de avondklok die op zaterdag 23 januari 2021 is ingegaan. Deze aanpassing zal vanaf maandag gelden en, zoals het nu staat, tot en met 10 februari. Voor die datum zullen we bekijken en laten weten of verlenging noodzakelijk is, afhankelijk van de actualiteit. Met de aanpassing zorgen we ervoor dat alle trainingen tot maximaal 20:15 uur duren, zodat de leden ruim voldoende tijd hebben om voor 21:00 uur thuis te zijn. meer »

345x gelezen

Verdere professionalisering voetbalopleiding

23 januari 10:15  Als vervolg op het professionaliseren van de jeugdopleiding neemt FVC per volgend seizoen weer een belangrijke stap. Dan zal het nieuwe voetbalopleidingsplan worden geïntroduceerd voor de komende decennia. Hierin zal worden verwoord hoe we bij FVC willen voetballen en trainen, waarbij plezier, opleiden en ontwikkelen het ultieme doel is. Alle spelers in de verschillende categorieën krijgen dezelfde gedegen opleiding en dezelfde trainingen gebaseerd op de speelstijl van FVC. De intensiteit en de moeilijkheidsgraad verschilt per leeftijdscategorie en niveau. Ook zullen nieuwe coördinatoren aantreden om dit vorm te gaan geven.meer »

615x gelezen

Persbericht: FVC blijft op Wiarda

22 januari 11:45  Vanmorgen heeft FVC het onderstaande persbericht verstuurd aan de media. LEEUWARDEN – In een brief aan de Burgemeester en Wethouders van Leeuwarden en verantwoordelijk wethouder mevrouw H. Tjeerdema heeft het bestuur van FVC deze week laten weten dat zij heeft besloten om het overleg over een verhuizing te beëindigen. Via een enquête hebben de leden en vrijwilligers aangegeven dat zij een verhuizing onder de gestelde voorwaarden en condities niet zien zitten en het verder onderzoeken van de mogelijkheden weinig zinvol achten. FVC blijft dus vooralsnog op sportcomplex Wiarda.meer »

825x gelezen

Ga naar archief

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!