Loyaliteitsplan - FVC

Loyaliteitsplan

Loyaliteitsplan

Vrijwilligerswerk verplicht!!

Zoals veel andere sportverenigingen ervaart ook FVC dat het in toenemende mate lastig is om vrijwilligers te vinden en te binden voor de verschillende taken en functies binnen de vereniging. Zo komt het werk dat gedaan moet worden op de schouders van te weinig mensen terecht. Om de vereniging levend te houden en te kunnen laten groeien, is ervoor gekozen om alle leden verplicht een bijdrage te laten leveren aan de vereniging in de vorm van vrijwilligerstaken of het uitvoeren van een vrijwilligersfunctie.

Momenteel zijn er ongeveer 120 vrijwilligers actief op allerlei gebieden. De ene vrijwilliger besteedt meer tijd aan FVC dan de andere. Dat geeft niet, iedere bijdrage – klein of groot – wordt enorm op prijs gesteld. Willen we echter de continuïteit en kwaliteit waarborgen, dan zullen er meer mensen actief moeten worden als vrijwilliger. Een alternatief om dit te bereiken zou het aantrekken van professionele betaalde krachten kunnen zijn. Dit zou echter tot een forse contributieverhoging leiden, iets wat het bestuur vooralsnog als ongewenst heeft bestempeld.

Om de vereniging levend te houden en te kunnen laten groeien, is er met instemming van de Algemene Leden Vergadering (ALV) voor gekozen om alle leden en/of ouders van leden een bijdrage te laten leveren aan de vereniging in de vorm van vrijwilligerstaken of het uitvoeren van een vrijwilligersfunctie.

Vanaf de 3e week van september zullen er startbijeenkomsten met de verschillende teams worden gepland om onder andere het nieuwe vrijwilligersbeleid uit te leggen en te verduidelijken.

Meer inhoudelijke informatie over het nieuwe vrijwilligersbeleid:

>> Loyaliteitsplan FVC
>> Veel gestelde vragen Loyaliteitsplan FVC
>> Handleiding Vrijwilligersportaal FVC
>> Vacante Vrijwilligersfuncties Vrijwilligerstaken

Met eventuele vragen kun je terecht bij ons bestuurslid vrijwilligerszaken Richard Poos (vrijwilligerszaken@frieschevoetbalclub.nl).

Het bestuur hoopt dat – door het draaien van vrijwilligersdiensten – de saamhorigheid, gezelligheid en sociale binding met de vereniging nog groter worden, zodat de toekomst van FVC blijvend wordt gewaarborgd.

Luister ook naar het interview van onze voorzitter Gerrit Wijbenga bij Omrop Fryslân:
>> Interview Gerrit Wijbenga (voorzitter FVC) - Omrop Fryslân

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!