Ledenraadpleging verhuizing

19 januari 2021 12:15

Marcel Rijpstra

De afgelopen weken hebben de leden en vrijwilligers van FVC de kans gekregen om zich uit te spreken over een mogelijke verhuizing naar het nieuw aan te leggen sportcomplex Middelsee. Het gaat dan niet alleen over het aanbod van de gemeente voor de nieuwe accommodatie, maar ook op welke plaats in de nieuwe wijk het sportcomplex wordt gesitueerd. Met de uitslag wil het bestuur van FVC duidelijkheid van de leden of verder praten met de gemeente nog zin heeft gezien de huidige stand van zaken na een paar jaar praten. De online enquête kon tot maandag 18 januari worden ingevuld en vele leden en vrijwilligers hebben hun mening laten horen.

Zoals bekend is de gemeente al een paar jaar in gesprek met FVC over een nieuw sportcomplex aan de oostkant van de Zuidlanden. Bij de ontwikkeling van de wijk was deze bij de plek van de huidige scholen gesitueerd om in de latere meer definitieve plannen te ‘verhuizen’ naar het terrein tegenover de McDonalds. Vorig jaar heeft de gemeente besloten om het sportcomplex nogmaals te verplaatsen naar een terrein dat één kilometer verder de wijk in ligt en tegen de spoorlijn aan. Deze plaats is aan de westrand van de wijk de Zuidlanden en zuidelijk daarvan wordt een kantorenterrein ontwikkeld.

Met de uitslag van en de opmerkingen in de enquête gaat het bestuur zich nu beraden over een volgende stap in dit vraagstuk. Geeft de uitslag genoeg steun om verder te gaan praten of om te proberen bepaalde zaken nog te wijzigen of om te besluiten dat de club gewoon op Wiarda haar domicilie blijft houden? We hebben tenslotte een van de mooiste en sfeervolste clubhuizen van Noord Nederland waaraan door veel clubleden en vrijwilligers is meegebouwd. Minstens zo belangrijk is hoeveel leden en vrijwilligers mee zouden willen gaan naar het nieuwe sportcomplex. Als derde is het natuurlijk belangrijk dat we minimaal een gelijkwaardige en op de toekomst berekende accommodatie tegemoet kunnen zien op een goede plek in de wijk. Zodra het bestuur tot een voorstel c.q. beslissing is gekomen zullen de leden worden geïnformeerd.

20210119_Schermafbeelding_FVC_enqute.png

Delen

Lees meer over:
FVC Enquête
Gerelateerde artikelen:

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!