Opstarten jeugdvoetbal

22 april 2020 16:00

Marcel Rijpstra

Nu gisteravond het kabinet heeft gemeld dat de maatregelen voor sportverenigingen enigszins worden versoepeld is het bestuur bezig om uit te zoeken wat dit betekent voor FVC. De gemeente Leeuwarden zal hierin de verenigingen adviseren om ervoor te zorgen dat de trainingen ‘coronaproof’ zullen zijn. Het is toegestaan om vanaf 29 april aanstaande weer te starten met jeugdvoetbal rekening houdend met de voorwaarden. Zodra er meer bekend is zal het bestuur iedereen informeren.

Het opstarten is niet hetzelfde als bijvoorbeeld bij het begin van een nieuw seizoen. Om de trainingen voor de jeugd weer mogelijk te maken moeten er ook protocollen komen om ervoor te zorgen dat alles goed verloopt. Deze protocollen moeten bekend zijn bij iedereen bij de club betrokken, maar vooral bij de trainers, leiders en ander kader bij de club. Hierin moet bijvoorbeeld ook geregeld worden wat er gedaan moet worden om groepsvorming bij onze club te voorkomen. Maar er moet ook nagedacht worden over het aantal keren trainen, op welke tijdstippen en de in te delen ruimte op het veld.

Er zijn dus nog veel vragen en vraagstukken die moeten worden beantwoord en ingevuld naast het overleg met de gemeente. Weet in ieder geval door dit bericht dat het bestuur druk bezig is om de antwoorden te krijgen en te verzamelen, zodat het straks voor iedereen duidelijk is hoe er kan worden getraind bij FVC en waar men rekening mee moet houden. Het doel is de om protocollen uiterlijk 27 april klaar te hebben en bekend bij alle betrokkenen.

Delen

Lees meer over:
FVC Jeugd FVC Maatregelen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!