Lid zijn van een vereniging

29 maart 2020 12:30

Marcel Rijpstra

Voordat we het onderwerp van dit bericht gaan toelichten willen wij als bestuur de hoop uitspreken dat iedereen die betrokken is bij FVC en hun familie en vrienden nog in een goede gezondheid zijn. Dat dit ook de komende tijd zo zal blijven en dat wij elkaar weer terug zien op de club zodra dat kan. Zorg goed voor elkaar.

Je bent lid van een vereniging, omdat je daar je hobby of sport wil uitoefenen. Je zoekt uit welke hobby of sport je wil gaan doen en dan zoek je een vereniging die bij jou past, waar je je prettig en thuis voelt, waar (eventueel) vrienden spelen. Het woord vereniging zegt het al: een club waar mensen zich verenigen en samen hun sport beoefenen en een (hechte) club vormen. Dat is natuurlijk iets anders dan dat je een klant bent van een sportschool, waar die cohesie (veel) minder aanwezig is.

En dan krijg je als club en jij als lid te maken met overmacht. Medische argumenten maken ingrijpen van de overheid noodzakelijk waardoor jij je sport niet meer kan uitoefenen in clubverband. Sinds medio maart zijn daarom alle voetbalactiviteiten stopgezet. Het sportcomplex werd zelfs afgesloten, zodat er ook buiten clubverband niet meer gesport kan worden op onze velden. De sportkantine en het clubhuis staan er verlaten bij sinds de datum dat de maatregelen actief werden.

Als lid van een vereniging betaal je ook contributie. Begin april wordt het vierde en laatste kwartaal van die contributie geïnd. De facturen hiervoor zijn verzonden. Helaas staat daar dus (voorlopig) geen voetbal tegenover en dat vinden wij met z’n allen als club erg spijtig en vervelend. Wij als FVC’ers hebben daar allemaal mee te maken en kunnen daar niets aan doen, het is overmacht. En het vervelende is dat we niet weten hoe lang deze situatie nog gaat duren. De maatregelen voor na 6 april worden binnenkort bekend gemaakt. Onze verwachting is dat dit voetbalseizoen jammer genoeg ten einde is.

Als club heb je kosten en financiële verplichtingen die zich niets aantrekken van beperkende maatregelen en overmacht, deze gaan gewoon door. Daar staan op dit moment geen extra inkomsten tegenover, alleen de contributie van de leden. FVC ontleend haar bestaansrecht uit het lidmaatschap van die leden. De leden vormen de club en zorgen er met elkaar voor dat voetbal mogelijk is. Een lidmaatschap duurt een seizoen, vormt een bijzondere verbintenis met de club en kan elke keer weer worden verlengd met een nieuw seizoen.

Natuurlijk willen wij met z’n allen dat wanneer het Coronavirus onder controle is, wij nog steeds en weer kunnen voetballen bij FVC. Inkomsten uit contributies zijn hierbij essentieel en cruciaal voor de continuïteit van de club. Ervan uitgaande dat wij als leden dit allemaal beseffen gaan wij er met elkaar voor zorgen dat de club (financieel) gezond blijft door ook in deze vervelende tijden de contributie te betalen, ook nu er niet kan worden getraind en gevoetbald. Wij zijn FVC tenslotte!

Bestuur Friesche Voetbal Club

Bron: Bestuur
Delen

Lees meer over:
FVC Bestuur

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!