JO15-2 back in business

JO15-2 back in business

FVC JO15-2

11 - 1

ST Stiens/DTD JO15-2

Competitie

Regio Cup Groep 4 S

Datum

5 juni 2021 11:30

Scheidsrechter

W. de Haan

Accommodatie

Onbekend

Eindelijk, na maanden van wachten, trainen, trainen en nog eens trainen kwam vorige week het verlossende woord vanuit de regering. We mochten weer de wei in en we konden gelijk los in de regiocup. Onze eerste tegenstander is er gelijk 1 waar iedereen het traditioneel moeilijk tegen heeft, ST Stiens/DTD.

De wedstrijd stond onder leiding van de heer de Haan van de KNVB. Namens de spelers en staf hartstikke bedankt voor het fluiten.

In de box begonnen we met het gebruikelijke praatje voor de opstelling, en onze peptalk. Vandaag was Andres ook weer terug bij het team, na 2 jaar afwezigheid besloot hij onlangs om weer te gaan voetballen en was hij er vandaag weer voor het eerst bij. Terug op het oude nest.

Na de warming-up nam onze trainer Marc de groep apart om het strijdplan te bespreken, zodat iedereen wist wat hem te doen stond. Dat iedereen er zin in had was wel duidelijk, een zeer gemotiveerde spelersgroep stond er op het veld die na maanden van trainen en onderlinge partijtjes weer los konden tegen een ander team van een andere club.

De sfeer was goed tussen beide teams en begeleiding, Stiens kreeg de hulp van Hessel Bakker, die hun assisteerde als grensrechter, zodat de beide coaches zich konden focussen op de wedstrijd.

Na het eerste fluitsignaal was het duidelijk te zien dat de spelers enorm moesten wennen, het rond spelen, elkaar weer vinden. Gelukkig pikten de boys alles snel op en probeerden we ons eigen spel te spelen. Al snel zagen we dat we de overhand hadden en het resultaat van de maandenlange trainingen van mark en floyd werd duidelijk zichtbaar. Er werd veelvuldig goed overgespeeld en de spelers vonden elkaar, super. 

Na een aantal minuten resulteerde dat in de 1-0 voor ons. Heerlijk om weer te mogen juichen, een goal te kunnen vieren van ons team. Na de goal werd het wat rommelig en drong stiens heel erg goed aan, de rol van traditionele angstgegner vervulde ze hartstikke goed. Zo goed zelfs dat ze door een zeldzame keepersfout de 1-1 maakte.

Na de onverwachte 1-1 weer even de koppen omhoog en door voetballen. Door inzet, karakter tonen en vechten kwamen we voor rust al snel weer voor en liepen we uit tot 3-1.

Na een snelle tactische bespreking in de box en de ranja gingen we in de stromende regen van start met de 2e helft. Al snel liepen we uit tot 6-1 en vanaf dat moment ging alles een stuk makkelijker. Stiens bleef echter lekker voetballen, vechten voor elke meter van het veld, wat echt super was om te zien. Een echte vechtersmentaliteit. Wat heel goed om te zien was.

Als coaches en trainers zagen we dat de trainingen van de laatste maanden echt zijn vruchten begonnen af te werpen. Goede combinaties, mooie aanvallen, communicatie. De jongens waren enorm gedreven en de motivatie spatte ervan af, net zoals het vele regen water overigens.

Al met al een leuke pot die eindigde met een klinkende einduitslag van 11-1. Mooi voetbal gezien, heerlijk om het team weer in actie te zien en om te zien hoeveel motivatie en plezier er in deze spelers groep zit.

Met dit resultaat gaan we verder werken naar de wedstrijd MKV van volgende week. 

Voor nu, een heel fijn weekend en tot het volgende verslag.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!