Verslag Grapke | FVC - Emmen

FVC 1 (zon)

3 - 1

Emmen 1 (zon)

Competitie

Mannen, 1, 1e klasse F

Datum

15 april 2018 14:00

Accommodatie

Sportpark De Holten
Hoornweg 40 B
9363EH
MARUM
tel. 0594-642163

We hebben wat goed te maken. In januari kregen we met 6-1 aan de reet. Kort verslagje toen, spelers die last hadden van de winterslaap. Daarom vandaag een iets andere selectie. Hoen heeft een 10 daags reisje gekregen van enkele sponsoren want in januari was Hoen de enige die geen last had van de winterslaap. Zit nu in Fiuenguererooroola waar ut 21 graden is en had net zo goed daarom hier kenne blijven want hier is ut 23 graadn en einde week 28. Brent liet toen 3 x zijn man lopen waar 4 goals uit kwamen en hebben hem uit voorzorg niet opgeroepen. 

Jeffrey Reitsma dacht ook dat ie deze zondag vrijaf kreeg maar mooi niet en hij laat nou maar es zien dat ut de vorige keer een slippertje was en dat ie veel beter kan. Onze doelman Sander Schaafsma is dit keer er ook bij. Tegen Emmen was ie nog geschorst, ik geloof zijn 4e wedstrijd en dus had ie er nog 4 te gaan, ware ut niet dat wij die 8 toch wat teveel van ut goeie vonden en uiteindelijk kwam die mondelinge zaak na een maand of 3 terwijl ik binnen 3 dagen bij rood een rapportje moet hebben opgestuurd. Geseponeerd het restant en die boete die onze trainer, materiaalman , verzorger en ik hadden gekregen wegens wangedrag werd ook bijna geminimaliseerd. Was een drama die gestaakte wedstrijd tegen de Lakskuunen en zit ons nog vers in het geheugen. Tenminste bij mij want ik heb 1 week niet geslapen en lag er ook  niet bovenop, op de zij niet en ook niet onderop of vanaf de kast….Vrouwen hebben last van koppijn als ze geen zin hebben, ik zag steeds die Lakskuunen voorbij kommnnn.

Vandaag ook weer een pupil van de week. Tijn de Graaf een mooi kereltje. Mag graag balle en dat mag Tijn van de dokter niet meer doen. Probleem met zijn heup. Dat heb ik ook , nee had ik ook maar ik ben bijna 74 hoo tikfoutje ben 64 en loop na de operatie weer as een kievit…. Ik liep vanmiddag Efde voorbij terwijl die toch aardig de gang erin had. Nu bleef Jan wel binnen het Wiardacomplex maar vroeger toen ie opstoomde as rechtsback op ut Nylan liep ie zo door de spoorsloot als er geen omheining was geweest. Tijn zijn medespelertjes zijn er ook en het wordt een mooie happening. Ik hoop dat Tijn gaat herstellen en dat moet slagen met zoveel uitstekende chirurgen hier in Nederland.

Al een snelle gele kaart voor Gido Boontjes in de 8e minuut dus de Knvb ziet dat via twitter en denkt aha goed bezig daar in Leewaddn, volge nog een aantal en appeltje eitje Uilenberg en Blom en consorten kenne er weer een weekje tussenuit einde seizoen. Die Blom he bij Vitesse – Sparta, tuurluk rood voor Kramer maar die Buttner is nog maffer hoe die inkwam. Krijgt geel en dan kan die rapporteur hem niet alsnog. Aan klaage. Trio heeft het vanmiddag niet moeilijk, blijft bij een kaart of 3 en dus kan Blom dat tripje vergeten.

Vlak voor rust een vrije trap van Emmen en van dichtbij de 0-1. Klein dompertje en dat had een grote domper kunnen zijn in de 47e min als die bal op de stip gaat maar dat gaat ie niet, waarom weet ik nog niet. FVC staat wel lekker te ballen, compact, weinig ruimte weggeven, door dekkend, kantele, de voorwaartsen ook verdedigend, dubbele dekking, met de punt naar achteren, kerstboom….. vergeet ik nog wat ? Wat leere ze nog meer op die cursus oefenmeester 1 ? Onvoorstelbaar dat enkel en alleen maar dat certificaat Floralia 3 bij mij aan de muur hangt…… 3e prijs Lagere School verzorging Floralia plant tijdens de zomer vakantie…. Mamme  bedankt, love you nog iedere dag !

Sande de doelman regelt het uitstekend achterin. Is verbaal behoorlijk aanwezig en dacht ik eerst dat wij die Ebeltjes uit Barger Oostervelt hier vanmiddag als keeper hadden. Noem Jeffrey Hollander ook centraal achterin en wat te denken van Jesse, Emiel en Jari. Potdomme knap gespeeld hoor en als het achterin staat is FVC voor iedere ploeg een geduchte tegenstander met zoveel snelheid voorin en dan vergeten we even die wedstrijden tegen Alcides en Emmen waar we een 12 tegen kregen. Nou ook tegen die Lakskuunen 4 vooruit,  maar alleen vergeet ik die niet……….

Robin Hollander maakt schitterend de 1-1 in de 67 e minuut. Vlak voor zijn goal zegt een supporter “Die Spits hoort er niet in “ . Ik zei ooh nee “Dou konst alleen verdedige zoals Gooieekoocheejah en Passarella “… Robin valt aan en verdedigt ! Robin kapt naar zijn linker en langs de paal doel treffend. De 75e min een machtaanval en Robin legt de bal panklaar voor Ricky van Loon die hard inschiet 2-1.

Wat een strijdig FVC, met zijn allen en de beloning in de 90e minuut als Robin de 3-1 maakt. Nee onze spits hoort er niet in. Is tevens aanvoerder Robin Hollander, werkt um ut skompus  en ook na afloop als aanvoerder in de kantine een ieder meenemend op sleeptouw……..

Met vriendelijke spo (r)tgroet,

Grapke

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!