Verslag Grapke | @Alcides1907 - FVC

Alcides 1 (zon)

6 - 0

FVC 1 (zon)

...
5'
...
50'
...
60'
...
75'
...
85'

Competitie

Mannen, 1, 1e klasse F

Datum

18 maart 2018 14:00

Accommodatie

Sportpark De Holten
Hoornweg 40 B
9363EH
MARUM
tel. 0594-642163

Thuis verloren we met 6-0, maar dat kwam omdat we meer als de helft van de wedstrijd met 10 man voetbalden tegen een toch niet onaardige tegenstander. Ze staan ook nu bovenaan maar we skroomuh niet. Binnuh voor niemand bang. Ik zag het wel zitten. De voorbereiding begon lekker. 3 kwartier voor de wedstrijd blijkt dat we geen bus hebben. Ja die hadden we wel maar we konden er niet in omdat ook de chauffeur geen toegang had. De contactsleutel was er niet en al onze jongens hebben een goeie opvoeding gehad en niemand dus die met die draadjes contact kon maken zelfs Jeffrey en Brent niet. Dus met eigen auto’s en dat hoef ik niet te regelen want al die jonge knapen rijden tegenwoordig in een auto. Als ie niet van hun zelf is is ie wel van pa, ma of broer of zus. Daarom konden we wel een 8 auto’s thuis laten. Het bier, meestal 2 kratjes en wat treetjes BB cola blijven ook mooi in de koeling staan, vind ik niks in een auto.

Ik zal es even met onze penningmeester praten of FVC niet weer een eigen bus kan aanschaffen. Een stuk of wat van die sponsoren paaije van toen en de hele club, ja jullie lezen ut goed, zodat de hele club hier weer voordeel van heeft, niet alleen ut 1e. Die sponsoren maakten zelf trouwens het meeste gebruik van die bus volgens mij.

Nog maar 5 minuten onderweg, in de wedstrijd bedoel ik en het staat 1-0. FVC balverlies op het middenveld door een te korte pass, een dieptebal en de snelle Wobbes scoort. Maar wel buitenspel doch de assistent vlagt niet, volgens mij omdat ie niet op 1 lijn staat en het een snelle aanval is. FVC moest snel schakelen maar dat geldt ook voor die assistent maar die had natuurlijk niet verwacht dat wij die bal verspelen op het middenveld.

Deze zelfde situatie ook in de 45e minuut, weer buitenspel maar gelukkig gaat die bal naast. FVC speelt 40 minuten na die 1-0 op de helft van Alcides en weet 3 uitstekende kansen niet te verzilveren. Jari Terpstra er af in de rust. Is misselijk. We zetten wat om. Nou ja wat ? Brent op de back en wat andere wisselingen. Brent is de 1e helft de beste man van het veld. Brent op het middenveld in de basis. Zijn vader Cor en ik altijd in de basis, verzaakten nooit. Stonden er nooit naast. Stonden altijd naast mekaar. Was het niet op het veld, dan was het wel naast mekaar aan de bar van de Kimberleyclub of Doedes Love Inn Bar of Hotel Cafe Het Anker. Corrie komt er nog steeds, ik niet verder dan de kantine van Speeltuin de Gerard Dou. Ineens is het hele spel weg. Te grote ruimtes. De 2-0 valt en de koppies gelijk naar beneden. Niemand snapt hoe dit ineens kan. Alcides weet er wel raad mee en maakt de 1 na de ander. 6-0 eindigt de wedstrijd en de 2e helft scheppen we geen kans meer. We druipen af. Dat deden Cor en ik destijds ook maar wel afdruipen na een Topavond tot in de vroege ochtend aan toe.

Een aantal partijen druipen ook af na de verkiezingen van deze week, maar de locale partijen niet. Bemoei me er niet zoveel mee maar mijn bloeddruk stijgt wat sommige er uit kramen. Dat het niet veilig is in Nederland en dat het hier niet goed gaat. Ik hoorde die vent van Leefbaar Rotterdam, hoe heet ie, die Joseph nee Joost Mengele geloof ik. Hij begon met 2 zinnen en daar kwam 28 x het woord Turk of Turkse afkomst in voor. Asielzoekerscentra dicht etc. Geldt ook voor die partij van Harry Baudet en de PVV. Zij stoken alleen maar mensen tegen mekaar op, zaaijen alleen maar tweespalt. Annabel of Jezebel is lijsttrekster van Baudet’s partij ? Het 1e wat zij gisteravond zei was een aanklacht tegen de gevestigde partijen, direct ruzie zoeken. Vreselijk mens. Nee niet Jezebel heet ze. Jezebel speelt de hoofdrol in die HP film van “Jezebel lust um wel “ .

Ik stemde VOOR de Sleepwet. En dan kan je zien hoeveel verstand ik van Politiek heb. Ik dacht dat die Sleepwet te maken had met die Urker Vissers. Met hun netten slepen over de zeebodem. Dat doen ze niet meer want die kettingen vernielen de zeebodem en alles wat daarop leeft. En ik ben een natuurmens. Ben lid van de Vogelwacht en de Hengelaarsbond en zet alles terug wat ik vang behalve als het een snoekbaars is van tussen de 60 en 70 cm. Dus VOOR de Sleepwet want ik dacht dat ik voor stemde ivm die nieuwe vismethode van die Urkers die zich daarvoor voor 5 ton in de klets zetten. Vissen met electrische schokken en de zeebodem ongeroerd laten.

Zaterdagavond om 20:00 uur nieuwe kansen op Wiarda FVC – SVBO met Life muziek na van Hazes en sien DJ. Wie wint maakt in feite niet uit want beide teams maken er na afloop altijd een heerlijk avondje van, al hoop ik wel dat van Loon er 2 maakt en Kalvin er 3.

Met vriendelijke spo(R)tgroet,

Grapke

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!