FVC prestatieteam naar de zaterdag

16 september 2021 10:30

Marcel Rijpstra

Op de gisteravond gehouden Algemene Ledenvergadering hebben de leden ingestemd met het voorstel voor de horizontale overgang van het prestatieteam van de zondag naar de zaterdag. De KNVB heeft deze keuze mogelijk gemaakt en gaat per volgend seizoen (2022-2023) in. Bij een handhaving in de eerste klasse zal het prestatieteam dus per volgend seizoen in die klasse op de zaterdag uitkomen. Met deze wijziging komt onze club tegemoet aan leden die steeds meer ervoor kiezen om op de zaterdag te voetballen en de club wil dit faciliteren. Voor spelers die op zondag willen voetballen blijft het mogelijk om in recreatie-elftallen te spelen.

De trend naar de zaterdag is ongeveer zeven jaar gelden in gezet en is de laatste drie jaar fors toegenomen. Vele clubs gingen FVC voor en ook uit onze stad en regio. Vorig jaar was het prestatievoetbal op de zaterdag in district Noord van de KNVB voor het eerst groter dan de zondag. De reden? Jonge spelers willen (bijna) niet meer op de zondag spelen. Vanwege deze reden moest FVC al enige seizoenen geleden het (jonge) FVC 2 (zon) team opheffen. Met de door de KNVB aangeboden regeling is de verwachting dat nog veel meer clubs deze stap zullen gaan maken.

Op de vergadering heeft het bestuur de leden ook geïnformeerd over de stand van zaken rond een eventuele verhuizing naar het nog aan te leggen sportpark Middelsee in de gelijknamige wijk. Het bestuur is na een uitgebreide (interne) oriëntatie hierover weer in gesprek met de gemeente. Belangrijk daarbij is dat we niet alleen een voetbalclub willen zijn die van locatie verhuist, maar ook als club een sociaalmaatschappelijk onderdeel worden van de nieuwe omgeving.

Delen

Lees meer over:
FVC 1 (zon) FVC Senioren

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!