Het was OG: Oranje en Gezellig

14 juni 2021 17:45

Marcel Rijpstra

Afgelopen zaterdag organiseerde onze club een Oranje Festival. Een sportieve en gezellige dag voor al onze leden met als afsluiting een barbecue. Het weer was schitterend en het nieuwe terras met ‘bar’ werd in gebruik genomen en onze accommodatie was vooral oranje aangekleed. Vele vrijwilligers waren in de weer om alles op te stellen en te versieren voordat de eerste lichting naar deze feestelijke dag kwam. En toen die er eenmaal waren werd het nog meer oranje, want de jongsten hadden zich goed uitgedost in dezelfde kleur. Het was de start van een prachtige en gezellige dag waar alle deelnemers en aanwezigen van hebben genoten.

Om 9:00 uur de jongste jeugd met hun activiteiten. In groepen verdeeld gaan ze langs de verschillende (voetbal)spellen die op het veld staan opgesteld. Het gaat natuurlijk met name om voetballen, maar ook meten hoe hard je kan schieten en het befaamde ‘steen, papier, schaar’ hardloopspel. Het is mooi om te zien dat ze zich vermaken met hun vrienden van de club. Tussendoor wordt er gedronken, want het is aardig warm en na afloop een heerlijk ijsje.

Ondertussen begint iets later op de ochtend de oudere jeugd t/m de JO17 categorie aan voetvolley op het tweede veld. De teams zijn gemixt en zo staat er in het veld klein en groot met verve te spelen en de bal hoog en binnen te houden. Prachtig hoe fanatiek de samengestelde teams het spel spelen en juichen als het punt hun kant opvalt. De opkomst is groot en er zijn dan ook zoveel teams dat er wisselend moet worden gespeeld. Dat heeft weer als voordeel dat die teams even kunnen uitrusten.

In de middag is er dan het mixtoernooi van de O19 en de verschillende senioren- en ook zaalteams. Ook hier wedstrijden met fanatisme maar vooral veel plezier. De teams die niet spelen zitten heerlijk op het terras de wedstrijd gade te slaan of te praten. Het is enorm gezellig en het voelt als vanouds aan. De barbecue daarna is een schot in de roos en het vlees gaart en rookt op de vier opgestelde barbecues. Aan de tafels wordt het eten daarna verorbert en een heerlijk drankje bij gedronken. Even een dag waarbij we niet denken aan het afgelopen seizoen waar de club en de teams werden beperkt in wat ze graag willen doen: voetballen. Het is een prachtige afsluiting van een ‘iets minder’ seizoen ook al moet er nog getraind worden en twee rondes van de Regio Cup gespeeld.

DSC06176.JPG

Delen

Lees meer over:
FVC Activiteiten

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!