Mooi bedrag sponsorloop

13 juni 2021 18:00

Marcel Rijpstra

De afgelopen tijd hebben we veel geschreven over de sponsorloop. Om leden en vrijwilligers aan te moedigen om zich aan te melden, de link te versturen om sponsors te enthousiasmeren en uiteindelijk die slechts 1,5 kilometer te lopen. Waar dat gebeurde mochten de deelnemers zelf bepalen, maar de club had afgelopen zaterdag een parcours uitgezet voor diegenen die dit op ons sportcomplex wilden doen. Daar kwam jong en oud in het beschikbare uur om met aanmoedigen de afstand te volbrengen. Het resulteerde in een mooi bedrag voor FVC in moeilijke financiƫle tijden.

Uiteindelijk hebben 22 deelnemers, leden en vrijwilligers, ervoor gezorgd dat er een mooi bedrag van € 2.105,00 is gesponsord en dus naar de club gaat. Een prachtig bedrag uiteraard en mede zo hoog omdat Monique van de Commissie Activiteiten, aangemoedigd door de rest, de voorzitter uitdaagde om haar te verslaan in sponsors en bedrag. Atte heeft die uitdaging sportief als hij is aangenomen, maar het lukte uiteindelijk niet om Monique bij te benen in aantal sponsors, in bedrag en op het parcours liep het ook niet soepel. Dit is eens maar nooit weer zei hij dan ook na het hardlopen.

20210612_105559.jpgAfgezien van het feit dat het behaalde bedrag natuurlijk fantastisch is denk ik ook aan het volgende. Wat als 50% van onze leden aan deze sponsorloop had meegedaan en gemiddeld hetzelfde bedrag gesponsord hadden gekregen? Dan was er een bedrag van € 22.897,50 binnen gekomen. Onwerkelijk, nee zeker niet. Niet in Leeuwarden maar bij andere clubs in het land zijn flinke bedragen opgehaald in een tijd waarin vrijwel alle clubs het financieel moeilijk hebben. Wij met zijn allen als club willen veel maar daar moet wel geld voor zijn en in een tijd waarin de inkomsten uit de kantine al acht maanden zijn opgedroogd zijn dit juist de welkome extraatjes. Ik zou dan ook iedereen willen oproepen om bij een volgende actie zeker mee te doen en de club te helpen.

De deelnemers die het parcours op het sportcomplex hebben gelopen kregen drinken en na afloop iets lekkers als dank en waardering voor hun inzet bij deze actie. Het is geweldig dat wij dankzij alle deelnemers het opgehaalde bedrag aan de kas van de club kunnen toevoegen. De kantine is weer open voor sporters en we hebben nu een fantastisch terras voor ons clubgebouw met een mobiele bar. Daarom hopen we en gaan we ervan uit dat we volgend seizoen ook weer de ouders en supporters kunnen ontvangen, zodat ook buiten de lijn de club weer leeft en gezelligheid zonder maatregelen de boventoon voert.

Gegevens sponsorloop.

Delen

Lees meer over:
FVC Activiteiten FVC Sponsorloop

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!