Weer jeugdspeler naar BVO

23 maart 2021 17:15

Marcel Rijpstra

De afgelopen jaren heeft FVC regelmatig (jeugd)spelers zien vertrekken naar een BVO en meestal Cambuur of Heerenveen. Ook na dit seizoen zal er een jeugdspeler met een FVC-achtergrond naar Cambuur gaan om zijn voetbalcarrière voort te zetten. Het is Mike Kuipers van FVC JO12-1 die in het nieuwe seizoen in Cambuur JO12-1 zijn opwachting gaat maken. Deze stap is een prachtig resultaat van zijn talent, inzet, ontwikkeling, de FVC-jeugdopleiding en de inzet van trainers van de teams waar Mike de afgelopen jaren in heeft gespeeld.

Mike traint al twee keer per week mee met de jeugd van Cambuur en in het JO12 team. Na 10 weken werd hij bij een selectiemoment al aangewezen. Wat voetbal betreft kan het voor hem niet gek genoeg, want hij ‘leeft’ voor het voetbal. Tijdens het interview buiten kan hij nauwelijks stil staan en speelt de bal keer op keer. Op maandag en woensdag traint hij bij Cambuur, op vrijdag bij de voetbalslchool, op donderdag en zaterdag trainen en activiteiten bij FVC en tot voor kort ook nog bij de voetbalschool van Heereveen.

Mike meldt dat hij het natuurlijk jammer vindt dat hij na zes seizoenen FVC en vooral zijn team gaat verlaten. Om er meteen achteraan te zeggen dat hij het ook leuk vind om weer andere mensen te leren kennen. Hij heeft, volgens eigen zeggen, een leuke tijd gehad bij onze club en gaat nu verder om nog beter te worden en te voetballen tegen nog betere clubs. Wij wensen hem veel plezier en succes!

FVC heeft in haar bestaansjaren al meer dan 20 (jeugd)spelers naar BVO’s zien vertrekken. Ook spelers die later nationaal doorbraken bij clubs in de hoogste divisie van het betaalde voetbal en tot zelfs in het Nederlands elftal.

Delen

Lees meer over:
FVC Jeugd FVC Jeugdopleiding FVC Talenten naar BVO

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!