Keepersschool Boscolo naar FVC

23 april 2020 9:45

Marcel Rijpstra

De trainingen voor onze keepers worden al twee seizoenen verzorgd door Riccardo Boscolo van de gelijknamige keepersschool. Beide partijen zijn enthousiast over de samenwerking en onze keepers krijgen een goed en toegespitst lesprogramma aangeboden. FVC is dan ook blij om te kunnen aankondigen dat de overeenkomst met twee jaar wordt verlengd. Riccardo heeft het erg naar zijn zin bij FVC en daarom zal hij ook zijn keepersschool naar Leeuwarden verhuizen en bij FVC onderbrengen.

Dus vanaf september zal de keepersschool op de zondagmorgen op de velden van onze club te vinden zijn. Riccardo heeft hiertoe besloten omdat naast een uitstekende samenwerking met FVC ook de ligging van het sportcomplex centraler is en de accommodatie fantastisch. Hij vindt FVC ook een club met veel ambitie en daar sluit hij zich graag bij aan. De verhuizing is weer een volgende stap in zijn carrière, zo meldt Riccardo.

Over Riccardo Boscolo

Riccardo Boscolo is geboren in Chioggia Italië. In 1978 tot 1980 heeft hij een opleiding gevolgd bij FC Padova als keeper. In zijn tijd in Italië heeft hij veel ervaring opgedaan als trainer en daarom is hij ook aangesloten bij de Italiaanse bond van amateurkeepertrainers. In 1990 is hij naar Nederland verhuisd, naar Hardegarijp. Daar heeft hij in een eerste en tweede elftal gekeept. Hij heeft daarna nog twee jaar als keeper gespeeld bij Trynwâlden.

Zijn grote passie is het geven van keeperstraining. Hij is een gediplomeerde keepertrainer met onder andere een KNVB Keepercoach 2 certificering (Frans Hoek ) en een Pro Goal certificaat (Maarten Arts). Na zijn sportieve keepersloopbaan is hij ruim 14 jaar actief geweest als keepertrainer, bij Hardegarijp van 2002 tot 2008 en bij Trynwâlden van 2009 tot 2013 en heeft geassisteerd bij een andere keepersschool.

Voor informatie over keepersschool Boscolo ga naar de website.

Delen

Lees meer over:
FVC Keepers FVC Nieuws

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!