Harold Wekema nieuwe hoofdtrainer

20 februari 2019 22:00

Marcel Rijpstra

Onderstaand persbericht is uitgestuurd:

LEEUWARDEN – Met ingang van het nieuwe seizoen 2019-2020 zal het eerste elftal van FVC worden getraind door Harold Wekema. Hij zal Jan Schulting opvolgen die aan het einde van dit seizoen stopt als trainer. De 46-jarige Wekema traint nu nog FC Assen die hij in drie jaar naar de eerste klasse bracht.

De nieuwe trainer voetbalde zelf bij Achilles 1894 en speelde met het eerste team ook een wedstrijd onder Ron Jans in de KNVB Beker tegen Cambuur. Bij deze club was hij ook Hoofd Jeugdtrainer, Senioren Assistent-trainer en technisch Coördinator.

In seizoen 2015-2016 begon hij als hoofdtrainer van FC Assen en wist twee maal achter elkaar kampioen te worden en zo de eerste klasse te bereiken met dit team. Na vier jaar hoofdtrainerschap bij deze club zal hij dus volgend seizoen het eerste van FVC gaan trainen. De spelersraad en de technische staf van FVC zijn bij de aanstelling betrokken geweest.

Over FVC

De Friesche Voetbal Club is opgericht in 1919 en is gehuisvest op sportcomplex Wiarda in Leeuwarden. FVC is een familiare club met een professionele organisatie. De teams trainen twee keer per week en de selectie teams, die voornamelijk hoofdklasse spelen, kunnen drie keer trainen. Door het POP-principe (Plezier, Opleiding en Ontwikkeling, Prestatie en in die volgorde) toe te passen weet de club goede resultaten te behalen. Een ander speerpunt is het streven om de eerste selectie te laten bestaan uit 80% eigen spelers. De eerste selectie speelt momenteel in de eerste klasse.

Bron: Technische Zaken
Delen

Lees meer over:
FVC 1 FVC Trainers

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!