Toernooiverslag FVC JO11-1 op het NK VTT 2023

5 juni 2023 22:30

Op zaterdag 3 juni werd het Nederlands kampioenschap voor jo11-1 in de 1e klasse gespeeld. Omdat het in Brunssum, Limburg bij sv Langeberg werd gespeeld hebben we ervoor gekozen om de vrijdag te overnachten op een Camping op een uur rijden van het sportcomplex.

Vrijdag zijn we om 14:30 vertrokken met 2 busjes, de grote FVC vlag en een groep supporters (ouders).
Ruim 3 uren later aangekomen op de camping hebbe we  eerst een frisse duik in het buitenbad genomen en zijn daarna met zijn allen macaroni gaan eten. Het mooie weer was een aangename verassing. Met 6 personen slapen in een safari tent zorgde voor weinig slaap, maar dat mocht de pret niet drukken.

De volgende dag ontbijt en op naar sv Langeberg. Daar aangekomen, aanmelden omkleden en klaarmaken voor de openingsceremonie met het Nederlands volkslied. Maar liefst 16 teams deden mee.
In de 1e poule wedstrijd moesten wij het opnemen tegen “Wilhelmus” uit Den Haag. Een pittige tegenstander die een aantal grote kansen kreeg. Siem had een aantal uitstekende reddingen en zorgde ervoor dat zij niet scoorden. In de laatste minuut een uitbraak van ons en Delano stond oog in oog met de keeper. Koelbloedig speelde hij de bal langs de keeper en scoorde de 1-0. Direct na de goal werd er omgeroepen einde wedstrijd, maar de scheids liet nog even doorspelen. Na 1 minuut floot hij af en de eerste overwinning was een feit.
De tweede wedstrijd was tegen “Jonge Kracht”. De vorige wedstrijd zorgde ervoor dat we zelfvertrouwen kregen en we speelden de tegenstander behoorlijk van de mat. Met eenklinkende 4-0 overwinning als resultaat.
De laatste poule wedstrijd was tegen “Amstenrade”. Die wedstrijd begonnen we erg slap. Nu dachten de jongens we kunnen wel een stapje terug doen, want we zijn er al bijna. Dit resulteerde in een 1-0 achterstand bij rust. Dit moest anders. In de rust werden de jongens op scherp gezet en direct na de aftrap werd er vol gas gegeven. Dean maakte een sprint van 30 meter hield de bal net binnen en gaf een pass op Delano die niet twijfelde en met links de bal in de kruising volleerde. Fantastisch! Dit konden de jongens vasthouden resulterend in een 1-1 gelijk spel. Eerste van de poule! Wie had dat gedacht.

De kruisfinales: onze tegenstander “OFC” uit Oostzaan bleek toch echt een maatje te groot. Hier stonden we al snel met 2-0 achter, waardoor de moed in de schoenen zonk. Helaas 8-0 verloren. Deze dikke nederlaag zorgde voor een behoorlijke teleurstelling. Geen finale… Maar, na een uurtje rust weeropmaken voor de wedstrijd voor de 3e of 4e plaats.
De vermoeidheid en de warmte waren bij de jongens af te lezen, maar door een mooie solo actie van Daniil zorgde hij voor de 1-0. De blijdschap gaf het team weer energie. Een goeie pass van Benjamin op Delano, Delano  op Dean, een snelle actie en een schot. De keeper hield de bal tegen maar kon de bal niet vasthouden. Daniil was scherp en schoot de bal van dichtbij binnen. 2-0. Maar de tegenstander gaf niet op. Een soloactie van de tegenstander en zij maaketen de 2-1. Nu werd het ook nog spannend en dat was aan de jongens te zien. Het werd een beetje paniekvoetbal. Gelukkig was het einde van de wedstrijd in zicht en het was een kwestie van volhouden. De tegenstander zette druk en in de laatste minuut van de wedstrijd kwamen ze tot een schot op goal. Deze werd tegen gehouden door Siem. In de rebound van dichtbij weer een schot en weer een redding. Ook deze bal was nog niet weg en werd weer van dichtbij ingeschoten, maar weer pakte Siem de bal. Ongelooflijk wat een spanning en wat een reddingen. Benjamin probeerde nog tijd te rekken door de bal zo ver mogelijk uit het veld te schieten, maar de scheidsrechter trok er nog wat extra tijd bij. Thijs werd in de laatste seconden nog uitgedaagd, maar gaf niet op en de tegenstander moest het verlies nemen. Een derde plaats op het NK, wat een ontzettend knappe teamprestatie!

Alle jongens stuk voor stuk Siem, Thijs, Luuk, Jelle, Benjamin, Daniil, Thom, Dean, Lucas en Delano  hebben het fantastisch gedaan.