Facebook Toestaan Niet toestaan

FVC Zaal 1 verrast met 2e plek op OFK in Franeker

17 januari 2023 8:15

Ronald Machiela

Afgelopen zaterdag stond voor de mannen van het 1e zaalteam van FVC de finaledag op het Open Fries Kampioenschap in Franeker op het programma. Keeper Maylo en de spelers Cheriel, Sushiel, Abubakar, Justy, Marc en Wessel mochten onder toeziend oog van leider Saffie hun talenten weer laten zien.

In de ochtendpoule waren de mannen ingedeeld in poule 8 en speelden ze tegen achtereenvolgens PKC’83 2, Wardy en ZVV Haskerland. Op overtuigende wijze wist het team alle drie wedstrijden te winnen en als nummer één van de poule door te dringen tot de 1/8e finales.

PKC’83 werd met 1-3 verslagen (doelpunten Abubakar 2x en Marc 1x), Wardy met 0-3 (doelpunten Abubakar, Marc en Wessel) en ZVV Haskerland vervolgens met 2-0 (Abubakar en Marc).

Fragment FVC – PKC (3-1)

Fragment FVC – Wardy (3-0)

Fragment ZVV Haskerland – FVC (0-2)

In de 1/8e finale werd FVC gekoppeld aan ZVV Puinhoop United uit Heerhugowaard. Ondanks een groot veldoverwicht en veel kansen bleef het uiteindelijk 0-0 en moest de wedstrijd beslist worden door strafschoppen. Keeper Maylo werd daarbij de grote winnaar door een beslissende penalty te pakken.

Fragment FVC – Puinhoop United (0-0), start strafschoppenserie

Na deze wedstrijd bleek FVC voor de 1/4e finale uit te mogen komen tegen eerstedivisionist ZVV Urk 1 waarvan eerder in de week in de voorronde nog met 2-0 werd verloren. De spelers konden hun borst dus maar weer nat maken. FVC bleek geleerd te hebben van die wedstrijd want het speelde nu zeer overtuigend en kwam al snel in de wedstrijd door een prachtig doelpunt van Abubakar op 1-0. Dit leek lang de eindstand te worden maar toch wist een speler van Urk in de allerlaatste minuut nog de gelijkmaker (1-1) binnen te schieten. Opnieuw moest de winnaar met strafschoppen worden bepaald.

Fragment ZVV Urk – FVC (1-1)

Op dat moment wist het publiek echter nog niet dat dit een enorme thriller zou worden. Beide teams wisten maar liefst 15 strafschoppen feilloos binnen te schieten waarna Maylo wederom het verschil maakte en de beslissende 16e strafschop van de Urkers wist te pakken! Eindstand 16-15 en FVC door naar de 1/4e finale!

In de 1/4e finale bleek SC Stiens de tegenstander. Onder grote publieke belangstelling (volle tribunes) speelde FVC het vertrouwde spelletje en kwam het al vroeg in de wedstrijd (doelpunt Marc) op voorsprong. Stiens zette nog wel aan maar de grootste kansen waren in de slotfase nog voor FVC. Er werd echter door beide teams niet meer gescoord. Na 10 jaar was een finaleplaats voor FVC weer eens een feit.

De finale! In de finale bleek ZVF (Zaalvoetbalvereniging Franeker) de tegenstander. Ook bij deze tegenstander een mix van een aantal sterke zaal en veldvoetballers die enorm goed gepresteerd hadden.

De lichten gingen uit, de spotlights aan en beide teams werden op het middelste veld voorgesteld aan de bomvolle tribunes. Na een lange en vermoeiende dag moest het team de batterij nog eenmaal opladen.  Ook dit werd, in tegenstelling tot de damesfinale, een enorm spannende partij waarin beide teams flink aan elkaar waren gewaagd.

Fragment Finale ZVF – FVC (2-1)

FVC kwam in de eerste helft vroeg op voorsprong door een doelpunt van Abubakar maar wist de voorsprong niet vast te houden. Vlak voor rust werd het 1-1. Na de rust bleef het enorm spannend. Het team van ZVF had vier wissels en de spelers bleken uiteindelijk net iets meer energie over te hebben. Zes minuten voor tijd kwam ZVF op een 2-1 voorsprong en ondanks een alles of niets slot offensief aan de kant van FVC werd er niet meer gescoord. Eindstand ZVF – FVC 2-1 en ZVF Open Fries Kampioen 2023 en FVC dus 2e plaats.

Een geweldige prestatie waar de spelers en coach, ondanks een eerste logische teleurstelling, enorm trots op mogen zijn. Namens de gehele vereniging van harte gefeliciteerd en op naar nog meer mooie successen!