Prachtige dag voor onze jeugd

28 februari 2021 17:00

Marcel Rijpstra

Al maanden geen competitie en toch elke zaterdag voetbalactiviteiten voor onze jeugd ter vervanging. En op enkele van die zaterdagen wordt dan nog iets extra’s georganiseerd. Was het vorig jaar een clinic verzorgd voor de spelers en trainer van FVC 1 (zat), nu was het de beurt aan de spelers en trainer van FVC 1 (zon) om de jeugd een leuke dag te bezorgen. Het werd het Broodjes Knakworst Mixtoernooi en dat werd, getuige de blije gezichten bij jeugd en kader, een fantastische dag. Het was in de vroegte nog wat heiig op het veld, maar dat kon de pret niet drukken en die broodjes en drinken gingen er na afloop heerlijk in.

Zoals gezegd was het voor de jeugd een fantastische dag en waren de spelers heerlijk aan het sporten. In hun samengestelde teams voetballen tegen teams waar hun eigen teamspelers in zaten. Even aftasten en uitproberen hoe het ‘nieuwe’ team werkt, prachtig. Natuurlijk was het plezier het ultieme doel voor deze dag, maar er werd ook wel fanatiek gevoetbald. Al dat plezier en al die sportiviteit was helaas niet te zien voor de ouders en supporters. Vanwege de maatregelen konden zij nog steeds niet langs de lijn hun kroost gade slaan en aanmoedigen. Hun en ook ons geduld als club wordt erg lang op de proef gesteld en wij kunnen alleen maar hopen dan binnen niet al te lange tijd de maatregelen rond sporten worden versoepeld. Hopelijk zijn de gemaakte filmpjes en foto’s een redelijke vervanging en geven deze een goede indruk van het festijn.

155318557_1392374641155072_4785104777375330974_o.jpg

Senioren

Dat de senioren (tot 27 jaar) weer mogen trainen is natuurlijk een eerste stap en hopelijk voorlopig niet de laatste. Deze groep staat al maanden helemaal stil en zien ook hun complete competitie in duigen vallen dit seizoen. De spelers boven de 26 hebben nog steeds geen uitzicht op weer trainen en moeten nog steeds afwachten of het nog iets gaat worden voor de zomerstop. De oudere spelers en de 35+ en 45+ teams zitten dus nog steeds in de wachtkamer en hoe vervelend is dat. Het zijn voor onze leden, vrijwilligers en ons als club geen makkelijke tijden. De onzekerheid en het houden aan de maatregelen trekken een grote wissel op iedereen. Hou vol is makkelijker gezegd dan (wellicht) gedaan.

Gelukkig heeft de jeugd wel kunnen (door)trainen en wordt hun een programma geboden op de zaterdagen door de trainers. Dat onze senioren en hun trainers, die dus niet (kunnen) trainen, dan iets voor hun organiseren verdient een grote pluim. De Commissie Activiteiten die zorgt voor het eten en drinken. Het geeft ook duidelijk weer hoe wij als club met elkaar om (willen) gaan, voor elkaar en met elkaar. Die saamhorigheid en dat familiare gevoel is zeker in deze tijd erg belangrijk ook al zien we elkaar niet zoveel als we zouden willen. Wij gaan er vanuit dat dit terug gaat komen en liever vandaag dan morgen uiteraard. Dus tot ziens of tot gauw, al weten we niet binnen welk tijdsbestek.

Delen

Lees meer over:
FVC Activiteiten FVC Jeugd

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!