Verdere professionalisering voetbalopleiding

23 januari 2021 10:15

Marcel Rijpstra

Als vervolg op het professionaliseren van de jeugdopleiding neemt FVC per volgend seizoen weer een belangrijke stap. Dan zal het nieuwe voetbalopleidingsplan worden geïntroduceerd voor de komende decennia. Hierin zal worden verwoord hoe we bij FVC willen voetballen en trainen, waarbij plezier, opleiden en ontwikkelen het ultieme doel is. Alle spelers in de verschillende categorieën krijgen dezelfde gedegen opleiding en dezelfde trainingen gebaseerd op de speelstijl van FVC. De intensiteit en de moeilijkheidsgraad verschilt per leeftijdscategorie en niveau. Ook zullen nieuwe coördinatoren aantreden om dit vorm te gaan geven.

De Coördinator Bovenbouw Jeugdopleiding (JO12 t/m JO19) wordt Robin Edens, al vele jaren speler en trainer bij FVC. Robin blijft ook assistent trainer van FVC 1 (zaterdag). De Coördinator Onderbouw Jeugdopleiding (JO7 t/m JO11) wordt Stefan Machiela, die na een paar jaar weer terug komt op het oude nest. Beide mannen worden ook hoofdtrainer van een jeugd selectieteam en zullen worden opgenomen in de Commissie Technische Zaken. Tezamen met de hoofdtrainers van beide senioren selectieteams, de trainer van JO19 en adviseur Daniël Schmidt vormen zij het technisch hart van de vereniging.

Robin meldt dat hij enorm veel zin heeft om deze functie te gaan uitvoeren. Hij is ook nu al betrokken bij de jeugdopleiding als trainer van JO15-1. Afgelopen seizoen vond hij positief, ondanks de maatregelen, want de club is qua organisatie gegroeid en de jeugd heeft goede trainingen gehad en is op de zaterdag bezig gehouden toen de competitie werd gestaakt. Hij wil graag zijn visie inbrengen om het nieuwe plan tot een succes te maken. Hij is voorstander van aanvallend voetbal, naar voren komen en scoren. Hij vindt vooral het ontwikkelen van de jeugd zeer belangrijk.

Ook Stefan is enthousiast over zijn nieuwe taak bij FVC. Nadat hij 13 jaren bij de club speelde heeft hij enkele jaren ervaring als trainer opgedaan bij onze buren. De nieuwe functie wordt een compleet nieuwe uitdaging. Hij is benieuwd hoe het zal gaan en heeft er het volste vertrouwen in. Stefan heeft zelf CIOS gedaan en weet dus hoe het werkt en heeft tevens ervaring in begeleiden. Hij heeft de trainersdiploma’s TC3 en onlangs nog TC2 behaald. Ook hij vindt plezier erg belangrijk tezamen met het ontwikkelen van de spelers. Beide heren wensen wij veel succes!

Delen

Lees meer over:
FVC Jeugdopleiding FVC Technische Zaken

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!