Mannen zondag, 2, 1e klasse A

9 april 2017 11:00

Scheidsrechter

Teuben, Heiko

Een zware wedstrijd zo tegen het eind van het seizoen. Tijdens de tos nog even praten over de altijd gevoelige doellijntechnologie in het voetbal, tja de goden verzoeken?

Het is warm op het kunstgras van Actief. Gelukkig hebben beide ploegen hier last van, maar wie gaat daar het beste mee om?
De eerste helft begon ongelofelijk onrustig en slordig aan de kant van FVC2. We gaven in een paar minuten tijd een aantal corners weg en konden niet of nauwelijks over de middenlijn komen. Een diepe bal van Actief2 werd slordig weggewerkt op het moment dat onze goalie ver uit zijn positie was. De spits van Actief2 besloot van grote afstand te schieten en met een behoorlijk effect aan die bal schrok Anko op het laatste moment toch wakker. Hij sloeg de bal voor/op/over? de lijn uit de goal. De scheidsrechter zijn horloge ging niet af en dus geen goal??
Zijn we dan nu wakker?
We probeerden te voetballen, maar aan alles merkten we dat het vandaag heel erg lastig zou gaan. Het stond niet goed en niemand zat lekker in de wedstrijd. Als team probeerden we de wedstrijd op te pakken, al ging dit niet makkelijk. We kregen een paar kleine kansjes maar het hield niet over. Gelukkig had onze altijd verrassende aanvaller Richard 'Roele' ineens een actie, draaide snel bij zijn tegenstander weg en schoot in de korte hoek raak, 0-1! Een bevrijdende treffer vlak voor rust. Het was nog even heel rommelig tot het einde van de eerste helft, maar met een voorsprong werd de kleedkamer opgezocht.

Slordig, onrustig, geen voetbal, positioneel niet goed.. allemaal dingen die voorbij kwamen in de rust. De draad oppakken en met z'n allen deze wedstrijd over de streep trekken. Ook lelijke wedstrijden zitten er tussen en wil je winnen.

De tweede helft. We kregen iets meer grip op de wedstrijd, maar dit was nog geen garantie voor succes. Je weet dat je het moeilijk gaat krijgen tegen Actief2. Een ploeg met ervaren mannen, die zich af en toe uit de tent lieten lokken door de 'jonkies' van FVC2. Overal werd op gereageerd, maar gelukkig gingen wij hier niet de hele tijd in mee.
De aanval werd meer gezocht en na een goede actie van Piro werd Richard 'Roele' gevonden. Hij besloot de actie door te zetten, kwam 1op1 met de keeper en wist beheerst af te ronden, 0-2! Deze treffer gaf ons een boost om de wedstrijd te kunnen beslissen. Met balkunstenaar Mick binnen de lijnen ging de bal meer vooruit. Hij gaf de bal na een goede actie voor, waar bij de tweede paal onze 'Hoco' 'Hijum10' 'Hicham' (wat een bijnamen heeft deze vedette) lekker kon binnenschieten, 0-3!
De wedstrijd was eigenlijk al beslist, maar Actief2 bleef wel aanzetten. Na een vrije trap werd er nog wat nagepraat bij ons terwijl de bal nog in het spel was. Deze werd voorgezet en kon door een speler van Actief2 tegen de touwen worden geschoten, 1-3...
De resterende minuten bleven rommelig en onrustig, maar het beste werd bewaard voor het laatst. Na een heerlijke aanval vanaf rechts werd Mick gevonden. Hij bediende met een fantastisch hakballetje de mee opgekomen 'goalgetterinopleiding' Niels 'Nelis' die feilloos raak schoot, 1-4!!!
Daarna waren er nog een aantal stevige duels die net op het randje waren, maar gelukkig blies de scheidsrechter op een goed moment voor het einde van de wedstrijd.

Op basis van de hele wedstrijd een verdiende overwinning, maar wat ging het slordig, onrustig en moeizaam.
Gefeliciteerd boys, ook lelijke wedstrijden tellen mee!

Nu twee weken vrij. Tijd om te herstellen voor sommige spelers om fit te worden voor de belangrijke wedstrijd tegen H'veen2. Tussendoor nog even een welverdiend teamuitje is ook wel eens lekker??????