Scheidsrechter

Singel, G. van der

Accommodatie

Onbekend

De nummer 2 tegen de nummer 3 oftewel FVC2 - DTD2. Een wedstrijd met extra lading, gezien de heenwedstrijd...

Na een week trainen was er vandaag maar één ding belangrijk, winnen! Het fysiek sterke DTD2 moest op voetballende wijze worden verslagen.
Vanaf minuut 1 was ook al gelijk duidelijk dat er maar 1 ploeg echt wou voetballen. De bal ging geduldig rond bij FVC2 en de weg naar voren werd gezocht. Een paar goede combinaties en het lang verwachtte spel verplaatsen leverden alleen nog geen grote kansen op. Wel kon onze Jeffrey 'janpipo' nog een heerlijke volley persen uit een voorzet, maar hier zat de keeper goed bij. Het fenomeen 'parkeer de bus' was goed afgekeken van José Mário dos Santos Mourinho Félix. In de counter kwam DTD2 er soms gevaarlijk uit, door foutjes die bij ons vandaan kwamen. Er werd tot de rust weinig verder weggeven en zo stond de bekende brilstand nog op het scorebord (een bord dat rustig door tikt tijdens het kwartiertje aan de thee)

Geduld opbrengen, ons eigen spel blijven spelen en je niet gek laten maken.
De tweede helft begon en een kleine 10 minuten stond FVC2 even onderdruk. De tegenstander creëerde hier een aantal kansen, maar deze troffen geen doel. De koppies weer even op scherp en de bal ging weer heen en weer. De aanval werd gezocht en de daaruit volgende corner werd op legale wijze binnen gekopt, juichen... of toch niet? De scheidsrechter keurde de zuivere goal af wegens 'leunen op de tegenstander'. Nou als er één niet leunt op mensen dan is het Jeffrey 'janpipo' wel. Nouja, een enkele keer dan, wanneer Melissa blijft slapen ??
0-0 bleef de stand overigens.
De duels werden wat steviger en dat resulteerde, na nog even doorspelen, helaas in een blessure voor onze militair Emiel. Moe is hij nooit (zegt ie zelf) maar de harde manier van inkomen nekte hem (logisch ook!)
Echt grote kansen bleven uit, de voorhoede speelde een goede pot, maar door 8 verdedigers kruipen is ook niet altijd even makkelijk. Een 10 minuten voor tijd kreeg FVC2 nog een behoorlijke mogelijkheid, Niels 'nelis' (skele nelis) kon niet binnen schieten nadat hij voor de goal werd gezet. Ach dat snappen wij op zich ook wel, pakketjes bezorgen doet hij niet meer.. Uitpakken van pakketjes maar een keer proberen? Met Lotte kan je vast wel wat uitpak oefeningen doen ??
In de laatste 5 minuten werd nog vol gestreden voor de winst, door wat lichte pijntjes werd Jesse 'keita' naar voren geschoven. Oppassen voor de gevaarlijke counter was nog steeds aan de orde.
Na een overtreding op de rand van de 16 meter werd een vrije trap toegekend aan FVC2. De laatste echte kans om gevaarlijk te worden werd overgelaten aan een specialist, althans in mijn ogen. Jeffrey 'littleGali' ging achter de bal staan en schoot fantastisch geplaatst binnen in de verre hoek, 1-0! Ik heb nog nooit z'n ontlading gezien waarbij bijna het hele team op 'littleGali' ging liggen.. arme jonge gezien de rijke kilo's die ons team rijk is hahaha..
Niks werd er meer weggeven en na het laatste fluitsignaal werd hard gejuicht!
Weer 3 punten en de tweede plek stevig in handen.

Na de wedstrijd spreek je hier en daar nog wat mensen en eigenlijk waren we het allemaal met elkaar eens (en dat is knap geloof mij): als team gespeeld, geduld bewaard en gestreden voor een overwinning tot het laatste fluitsignaal.