FVC 2 start tweede helft seizoen met krappe zege

Mannen zondag, 2, 1e klasse A

29 januari 2017 11:00

Scheidsrechter

Adema, D.

Na een winterstop van een aantal weken is FVC2 vorige week zondag in Groningen de tweede helft van het seizoen begonnen. Tegenstander GVAV2 werd in de eerste wedstrijd, na rust op de slachtbank gegooid, maar dat was die zondag wel anders.

FVC2 begon goed aan de wedstrijd, combinaties werden gezocht en de tegenstander werd vast gezet. De tegenstander was waarschijnlijk blijven hangen in de sfeer van de Afrika cup. Er werd als een malle getackeld, maar kaarten bleven uit.
Tja je kunt een goede tackle inzetten, of je kunt het niet ????
FVC2 zakte wat in en kon moeilijk opbouwen via het middenveld. De lange bal kwam even in beeld, maar ook dit werkte niet perfect. Het was zoeken en dan loop je soms tegen persoonlijke fouten aan.. Gelukkig ontbrak het niet aan scherpte in de laatste linie. Dit betaalde zich ook uit enkele minuten later. Een vrije trap van Jeffrey T. werd heerlijk binnen gekopt door onze Jesse 'Keita', 0-1. Daarna was het over en weer, maar FVC2 kon niet grip krijgen op de wedstrijd. De bal kwam net zo snel weer terug, als dat hij vooruit gespeeld werd.
De scheidsrechter floot voor de rust. Eddy gaf aanwijzingen in de hoop dat het voetbal weer terug zou komen.

De tweede helft begon en de opstelling was op een paar plekken gewijzigd. De rust kwam meer in de ploeg en voetballend werd de aanval gezocht. Hier en daar nog wat slordig, maar het was al beter. Kansjes werden gecreëerd, maar het ging allemaal te moeizaam.
Helaas werd even later onverwachts een razend snelle counter van GVAV2 omgezet in een goal, 1-1... Het zal toch niet dat je hier belangrijke punten gaat verspelen? De angst sloop er wat in en het werd van beide kanten alles of niets. Een balletje die net over onze lat stuiterde, een terecht afgekeurde goal, de slotfase was bloedstollend spannend. Als dan onze eigen Richard 'Robben' binnen de lijnen komt weet je dat er altijd wat onverwachts kan gebeuren. De aanval werd weer meer gezocht en dat resulteerde in een aantal behoorlijke kansen. Hierbij zou Yarick 'bale' wel even met links scoren, maar goed dat er een hek stond naast de goal haha! Even later kreeg Richard 'Robben' de bal, kwam van rechts naar binnen en schoot in de korte hoek raak, 1-2! De ontlading was groot bij ons, maar zeker ook bij hem. Klasse goal vriend en verdiend.
Lange halen snel thuis was de laatste paar minuten het motto. Opluchting, de scheidsrechter floot voor het einde en de drie punten konden mee naar Leeuwarden.

Voetballend kon het zeker beter en individueel werden veel fouten gemaakt, maar wat telt zijn de punten. Fouten werden door anderen weer hersteld en dat is wat je als team ook kan verwachten.
Veerkracht getoond en volgehouden tot het einde, klasse boys!

Volgend weekend dé topper tegen DTD2. Kan FVC2 de tweede plaats verstevigen of wordt het bovenin nog spannender?
We gaan vol voor de winst op ons eigen veld!