Mannen zondag, 2, 1e klasse A

11 december 2016 11:00

Scheidsrechter

Tigchelaar, P.

Vandaag moesten de boys, zonder hun C,  aantreden tegen Peize 2. Het belang was groot, bij winst zou FVC de 2e plaats pakken in de eerste periode wat nog van belang kan zijn bij het kampioenschap van dkv. FVC begon goed en met mooi combinatie voetbal werd Peize teruggedrongen. Het goede spel werd beloond in de 10 minuut opende Peres de score 1-0. De jongens bleven gaan en met een afstandsschot bekroonde Jeffrey R zijn harde werken, in de 14 minuut 2-0. FVC dicteerde de wedstrijd. Af en toe kwam Peize even door maar door een sterk collectief werd een tegendoelpunt voorkomen. Het voetbal was in vergelijking met vorige week goed al hadden de boys wat moeite met de afronding. In de rust werd alles weer even op scherp gezet. Ik kreeg alleen na rust het Cambuur gevoel, de jongens starten veel te slap en binnen 5 minuten stond de 2-2 op het scorebord, waarvan 1 doelpunt 200% buitenspel was. FVC moest vol aan de bak, het goede voetbal van de eerste helft was verdwenen. Het duurde 15 minuten voordat FVC de draad weer oppakte. Na een prachtige steekpass vond Peres wederom het net 3-2. Peize liet de moed wat zakken maar bleef wel knokken. Anko moest nog wel een paar keer vol aan de bak. Na een knal op de lat van Peize counterde FVC naar de 4-2. Jeffrey T ronde de counter goed af. Er kwamen nog wel wat mogelijkheden maar er werd niet meer gescoord. Al met al een verdiende overwinning en 3 punten in de knip. Jongens gefeliciteerd vandaag was het collectief jullie beste vriend.