Scheidsrechter

Sinnema, F.

Accommodatie

Onbekend

De titel zegt alles over de afgelopen zondag. Het was koud, de temperatuur lag iets onder 0, maar dat was niet het enige dat onder de 0 kwam. De wedstrijd zelf was namelijk, gezien vanaf de zijkant en vanuit het veld, niet bepaald aantrekkelijk.

Iedereen was fit, nouja niet iedereen... Deze gene probeerde fit over te komen nadat hij de nacht ervoor iets te laat de kroeg uit kwam rollen.. maar op zich leek iedereen niet echt fit..

De wedstrijd begon heel afwachtend. Grou2 speelde de bal rond en FVC2 hobbelde er wat achteraan. Wij konden geen aanvallen opzetten en lieten onze tegenstander voetballen, eigenlijk een beetje de omgekeerde wereld. Na heel veel foute passes en positioneel falen kwam Grou2 op een 1-0 voorsprong. We keken elkaar aan, waar waren wij in godsnaam mee bezig. Het had veel erger gekund in de eerste helft, maar alweer, zoals elke week, stond onze keeper fantastisch goed op te letten.

Rust, de kleedkamer werd opgezocht.
We zaten er een beetje verslagen bij, het was doodstil en niemand snapte wat wij deden. Iedereen keek wat rond, maar zei niets. Eddy gaf duidelijk aan dat wij van deze mannen zeker niet hoefden te verliezen, waar is die lust om te voetballen, die strijd? We waren het met elkaar eens, we laten toch g*dverd*mme onze keeper niet in de steek. De enige man op het veld die uitstraalde te willen winnen.

De tweede helft was anders, de strijd kwam terug en er werd eindelijk wat gevoetbald. Duels werden gewonnen en het geduld werd bewaard. Al snel kregen we een enorme kans, nog geen 2 minuten na de aftrap. Het geluk was er nog niet, maar we wisten dat wij hier niet onnodig punten gingen verspelen. We kregen wat meer overwicht en dit resulteerde in kansen. De druk op de verdediging van Grou2 nam toe. Uit een voorzet kon bij de tweede bal onze 'pingel' Piro binnen koppen, 1-1! Dit gaf het team een boost in de goede richting. We bleven druk uitoefenen op de helft van de tegenstander en voelden dat een tweede goal niet uit kon blijven. Na wat overtredingen, kregen we uiteindelijk een vrije trap. Jeffrey 'Gali' ging achter de bal staan en leverde deze af bij, ja alweer, 'pingel' Piro die de bal tegen de touwen wist te krijgen, 1-2! We lieten de touwtjes soms wat vieren en Ankoe moest nog een aantal belangrijke reddingen verrichten. De kans om de wedstrijd definitief te beslissen werd gemist, een 1op1 situatie werd afgeblokt door de doelman, de bal was er langs, maar viel niet binnen..
Het fluitsignaal klonk, gelukkig maar, puntjes binnen dat is wat uiteindelijk telt.

Ondanks een behoorlijk valse start toch nog met 3 punten naar Leeuwarden. Gefeliciteerd boys, veerkracht tonen is ook een compliment waard.

Mo, nog bedankt voor je aanwezigheid en je inzet!

Op naar volgende week, een thuiswedstrijd tegen Peize2. Ik geloof dat er iets van een 'Super Sunday' is op Wiarda dus maak dit ook super!