27 november 2016 11:00

Scheidsrechter

Boer Rookhuizen, R.

De week begon met veel afwezigen. Blessures, ziekte en andere redenen waren de boosdoener voor een middelmatige trainingsopkomst. En dat zo vlak voor een altijd gevoelig potje voetbal.

De eerste helft stond FVC2 volledig onder druk en kon er op de counter een tweetal kansen worden gecreëerd. Heerenveen2 was duidelijk beter in balbezit en de bal ging makkelijk van links naar rechts. FVC2 hield knap stand tegen een aanvallende tegenstander. Hier en daar werd vel gestreden met goeie en minder goeie tackles tot gevolg. De scheidsrechter kon daarin het team dat het hardst schreeuwde een vrije trap toekennen, want zo ging het eigenlijk.. laat staan dat wij niet hard schreeuwen bij duels dus je kunt het wel raden..
De verdediging had zijn handen vol aan de vele aanvallen en corners. Ik denk dat wij nog nooit zoveel corners hebben tegen gekregen, wel een goede training want elke bal werd redelijk tot goed weggewerkt. De eerste helft ging voorbij en de kleedkamer werd opgezocht met de brilstand nog op het bord.

Volhouden was eigenlijk de enige hoop, met een gelukkige counter er misschien tussenuit knijpen en dan...
De tweede helft begon hetzelfde als de eerste helft. Heerenveen2 bepaalde het spel en liet de bal gaan. Dit resulteerde in een aantal kansen, maar wat is het dan toch weer fantastisch als je een keeper hebt die in bloed vorm is. Elke bal was zijn prooi alleen werd de druk steeds groter. Heerenveen2 kreeg een vrije trap rond de 16 meter, deze viel binnen in de korte hoek.. 0-1. Een terechte goal, maar op deze manier was wat jammer. Een zware domper en dat was ook te zien. Heerenveen2 voerde de druk nog wat op en FVC2 kwam er eigenlijk niet meer uit. Na een tweetal overtredingen vlak achter elkaar in de 16 meter en dus twee penalty's tegen stond het 0-3.. twee keer een oude bekende die vanaf 11 meter de bal in de goal schoot.. ach dat gunnen we hem dan maar weer. De wedstrijd was gespeeld en de scheidsrechter floot af.. Snel het veld af en naar huis.

Jammer boys, maar gelukkig waren we het allemaal eens. Heerenveen2 of 1? heeft terecht gewonnen, zij waren een maatje te groot voor ons, maarja wij hoeven geen kampioen te worden ??

Volgende week zondag naar Grou. Een potje om de hoek, ook dat is wel weer eens fijn!