6 november 2016 11:00

Scheidsrechter

Baar, M.J.

Onduidelijkheden uitgesproken, redelijke week trainen achter de rug en gebrand om een goeie pot op te mat te leggen. De keuze voor de basiself was het enige lastige, zoals ik van de trainer had begrepen...

Het fluitsignaal klonk, een paar keer combineren en... de tegenstander had de bal nog niet eens kunnen toucheren of Jeffrey Reitsma kon een voorzet van Emiel binnen werken, 1-0! Een lekker begin, maar op de een of andere manier liepen we daarna achteruit en werd druk zetten niet altijd goed aangegeven. Spelers schoten ineens naar voren en keken dan achterom, tja een kleine miscommunicatie. Aan de bal was FVC2 geduldig, het rondspelen van achteruit ging goed tot de zestien meter van St. Anna2. Halve balletjes buitenkantje voet konden medespelers niet bereiken, de goals bleven hierdoor uit. Na een aantal 'kansjes' over en weer en een bal van de lijn gehaald, besloot Emiel 'Zalando' zijn bestel bus aan te slingeren, na een fantastisch lobje van Jeffrey 'Özil' Reitsma (Een quotering van 8.00 voor goal en assist) op Emiel, bezorgde laatstgenoemde zijn pakketje keurig af. Een heerlijk boogballetje over de keeper, 2-0! Ohja, bet landed..
Rust, even adem halen (voor mij wel even belangrijk), druk zetten bespreken en wat aanwijzingen uitwisselen.

De tweede helft begon met één wijziging, gastspeler Martijn van Hijum, inderdaad het broertje van Hijum '10', stond aan de start van de tweede helft. Een identieke start met die van de eerste helft, 'no touch' van de tegenstander en Martijn 'roadrunner' zorgde met een stiftje al snel voor de 3-0! De assist kwam alweer van de voet van onze assist koning Jeffrey 'Özil'.. wel de wat knappere versie.
Een heerlijk begin van een leuke tweede helft. Combinaties werden gezocht en het drukzetten resulteerde vaak in balbezit. Er werd duidelijk gecoacht en de sfeer zat er lekker in. De kansen kwamen, maar werden iets te vaak gemist. Een paar uit het oog springende kansen waren die van onze Amsterdamse Leeuwarder Yarick en Stefan '10' van Hijum. Zij schrokken zo van hun vrijheid dat de één besloot de bal binnen de 5 meter naast te schieten en de ander tot 2 keer toe de bal vanuit een volley naar de buren schoot. Gelukkig konden we er om lachen??
De aanval werd weer gezocht en na een aantal minuten rondspelen op de helft van de tegenstander, tikte Yarick 'Struikel' de bal naar Emiel, en zoals een echte bezorger betaamt komt het pakketje altijd aan (toch Niels?). Nou volgens Emiel 'Zalando' wel, hij was al op dreef en ook het tweede pakketje werd bezorgd, 4-0! Fantastisch uitgespeelde aanval.
FVC2 kreeg nog wat kansjes, maar deze werden helaas niet afgemaakt. Een goed fluitende scheidsrechter floot voor het einde van een positieve pot.

Complimenten voor het team, langs de kant kwamen de geluiden over een leuke, vermakelijke wedstrijd en ook binnen het team heerste deze gedachte. Alleen iets meer kansen afmaken nog, gefeliciteerd boys! En wat is het als verdedigende linie ook weer eens lekker om de 0 te houden, toch?

Gastspelers weer bedankt! Ook compliment naar de geslachtofferde spelers, klasse opgepakt.

Even een weekje rustig aan, bijkomen van lichte pijntjes en vanaf volgende week de focus op de 2e ronde van de beker. Trouwens, vrijdag zal er niet getraind worden. Althans niet op voetbal gebied ??