Mannen zondag, 2, 1e klasse A

30 oktober 2016 14:00

Scheidsrechter

Oosterhof, F

Een wedstrijd om 14:00. Lekker rustig wakker worden en relaxed voorbereiden. Waarschijnlijk was het onderdeel relaxed iets te ver doorgeslagen in het team. Een beetje onderschatting misschien?

Voorafgaand aan de wedstrijd ging er al het een en ander mis, wat in mijn ogen niet had gehoeven.. Helaas was dit op het veld ook duidelijk terug te zien.

FVC2 begon inspiratieloos aan de wedstrijd, passes kwamen niet aan, ballen schoten als raketten van de voet en het vrijlopen was meer elkaar in de weglopen. Een vroege blessure kon er ook nog wel bij, maar was het nu klaar? Nee, SC Joure2 kwam na ongeveer 10 minuten spelen op voorsprong door een fout die bij ons begon. Helaas voor hun raakte een speler in duel om de bal daarbij zwaar geblesseerd, beterschap jonge!
Na wat gepraat en discussies met elkaar tijdens de blessure behandeling was alles duidelijk, dit wordt geen voetbalwedstrijd zoals wij willen dat het wordt. Er zou dan ook verder weinig positiefs meer gebeuren de resterende minuten van de eerste helft. Tenminste, dat is wat een ieder van FVC2 dacht.. na een goede corner vanaf rechts maakte Peres 'Zlatan' het onmogelijke mogelijk. Met een halve omhaal schoot hij de bal snoeihard in de rechter bovenhoek. De keeper heeft die bal alleen maar langs horen suizen. Fantastisch doelpunt! Top 3 goals van het jaar gaat deze zeker halen vriend ????
1-1 ruststand, tijd om de koppies de goede kant op te krijgen.

De start van de tweede helft was eigenlijk niet heel veel anders dan die van de eerste  helft. Belangrijkste verschil was dat we niets meer tegen kregen. Gelukkig vonden wij zelf nog wel het net! Na een goed uitgevoerde corner mocht onze nr. 10 vrij uithalen op de rand 16. Dit schot werd geblokt en in de rebound kreeg hij de bal wel op goal. Via een been van de tegenstander gleed de bal langs de keeper, 1-2! Helaas Hijum maar gezien de strijd tussen jouw en Emiel moet ik eerlijk zijn, eigendoelpunt. Daarna werden er nog stevige tackles uitgedeeld aan beide kanten, maar de kaarten vielen gek genoeg makkelijker aan één kant..
Er werd soms nog redelijk gecombineerd en dat resulteerde in een mooie aanval met als eindstation Richard 'Roele', 1-3! Vlak voor tijd werd Yarick 'heethoofd' nog de diepte ingestuurd met een goeie steekpass en hij wist de bal langs de keeper te schieten, 1-4!

De punten mee naar Leeuwarden, dat was eigenlijk het enige positieve van de zondag.. Ohja de fantastische goal van Peres ook wel hoor. Gefeliciteerd boys!

Er werd mij ook nog ergens op het veld door iemand verteld dat wij ons niet moesten aanstellen bij harde tackles, we deden het zelf immers ook. Ik schrok ook van sommige harde tackles (ik ja??), maar gelukkig weet ik één ding zeker, wij kunnen wél beter dan dit ??

Scherp trainen deze week om een iets beter potje af te leveren dan afgelopen zondag.