Mannen zondag, 2, 1e klasse A

16 oktober 2016 11:00

Scheidsrechter

Jager, P.

Een wedstrijd in de top van de competitie en ja dan zal je net een aantal spelers missen... gelukkig konden wij dit goed opvangen en waren spelers vandaag gretiger dan bij hun vriendin op de bank.

FVC2 - Actief2, waar gevochten moest worden (niet letterlijk dan he.. of nouja enkele duels.. Anko, Leon, Niels)
Het begon al in de warming-up. Mijn steunpilaar achterin viel letterlijk om... botsing tussen 2 spelers, helaas raakte Jesse daarbij geblesseerd.. de opstelling omzetten en de koppies weer op scherp zetten.

Wij begonnen wat twijfelachtig en al snel kreeg Actief2 een paar kansen. Dat resulteerde vrij snel in een doelpunt. Vanuit een corner kon 'Vikas Uppal'(Google maar even) de bal schampen en deze viel dan ook in het net, 0-1 achter.. De koppies bleven omhoog en de druk vooruit werd gezocht. Met een hoge vrije trap vond Stefan 'wielrennersvoedsel' het gevaar. De keeper liet de bal los en Piro Piro kon vrij in schieten, 1-1! Ik weet wel waarom jij zo gretig was op een doelpunt ???? en de toeschouwers ook. Er gebeurde verder weinig en beide ploegen kregen wat mogelijkheden.. gelukkig konden wij ons beheersen in vergelijking met de tegenstander. Een aantal gele kaarten volgden..

In de rust werd er persoonlijk hier en daar nog wat aangestuurd, maar het geloof in winst was duidelijk aanwezig.

De tweede helft begon en FVC2 zocht vrij snel de aanval. Een paar leuke combinaties zorgden voor een aantal kansen. Halverwege de 2e helft zorgde Richard, met een fantastische actie en een goede combinatie, voor een voorzet, deze werd door mijn naamgenoot Leon 'fabertje' rustig binnen geschoten.. een aantal toeschouwers schreeuwden nog: 'Koppen z'n bal', maar hij besloot anders, 2-1!! Dan zie je maar weer dat je altijd zelf moet beslissen, klasse maat?? Daarna was FVC2 vele minuten lang het pad kwijt, duels werden niet gewonnen en de verdediging had zijn handen vol aan snelle counters. Even elkaar tot de orde roepen en vanuit de achterhoede goed gaan staan. Klasse Jeffrey 'altijdblijvenlopen' Timmer! Ondanks de vermoeidheid toch blijven strijden.
Een paar goede kansen werden gecreëerd door Actief2, maar wat ben ik dan blij met een goeie keeper op goal. Anko 'Ankoe' pakte werkelijk elke bal en dook (natuurlijk voor de foto) zwevend naar elke hoek. FVC2 kreeg nog wat kansen en wat blessures, maar dit had verder geen invloed meer op de wedstrijd.. de scheidsrechter floot voor het einde en de 3, zwaar bevochten punten, bleven op sportpark Wiarda.

Complimenten aan het hele team.. zoveel afwezigen opvangen en dan alsnog 3 punten over de streep trekken, grote klasse!

Ik doe normaal gesproken geen 'Man of the Match' maar vandaag was er 1 man bepalend.. keeper Anko je hebt het verdient!

De blessures kunnen even herstellen want een redelijk rustige week zit in het verschiet.
Ohja.. een makkelijke keuze natuurlijk, 3 punten in plaats van een week/weekend weg ????