FVC 2 (zon)

Mannen zondag, 2, 1e klasse A

25 september 2016 10:00

Zoals de titel al verklapt moesten de boys van FVC2 vroeg vertrekken voor de uitwedstrijd tegen Gomos2 in Norg. Geen probleem voor scheurchauffeur Timo en top chauffeur Hibbe!
Een compleet fitte selectie, want zelfs Yarick was er weer helemaal bij, moest vandaag de klus klaren. Voorafgaand aan de wedstrijd werd er nog een kleinigheidje uitgereikt door Dortmund hooligan Niels. Der Spielführer was een feit. Geweldige actie vriend hahaha! ????
De wedstrijd begon erg onrustig en voetballend waren beide ploegen niet echt lekker bezig. Toch kwam FVC2 al snel op een 0-1 voorsprong door een bekeken afstandsschot van Jeffrey Reitsma... ik had het je verteld voor de wedstrijd he vriend! Vrij snel daarna scoorde Jeffrey vd Galiën via een van richting veranderd schot de 0-2. Een goed gevoel als je niet echt aan voetballen toekomt. Gelukkig was Anko, onze dorpsgek uit de Westereen, bij een paar acties ook allert en voorkwam zo een tegen goal. Nog voor de 30e minuut kreeg FVC2 een vrije trap op een lekkere plek voor een specialist. Laten wij die nou net deze dag in onze basiself hebben. Jeffrey vd Galiën ging achter de bal staan en schoot vrij gemakkelijk de 0-3 binnen. Gaan we nou alweer zoveel scoren? Nou nee kan ik alvast verklappen (voor de iet wat in paniek zijnde doelpuntensponsoren). Nog voor rust was er een aanval van Gomos2, maar deze werd goed afgeschermd door Emiel, of toch niet? Op de een of andere manier vond de scheidsrechter dit een overtreding en verdween de bal op de stip. 1-3... Bij Emiel verdween z'n verstand, deze was alvast richting Leeuwarden gaan lopen.. niet veel later na een goede tackle van Jesse, maar wel een gele kaart, was het onbereikbare verstand van Emiel al in Leeuwarden... de rest is geschiedenis.
De missie voor de 2e helft was duidelijk, verdedigen en loeren op een counter mogelijkheid. FVC2 stond compact en de coaching was bij iedere speler overtuigend. Eigenlijk werd er nauwelijks wat gecreëerd door de tegenstander. FVC2 creëerde echter wel nog wat kansen en er werd op juiste momenten goed druk gezet. Tijdens de drinkpauze werd alles nog even op scherp gezet voor de laatste 20 minuten. En wat doe je als de tegenstander niet scoort? Juist, zelf scoren! Na een goede actie van Mick en het overzicht van Yarick werd onze spits Jeffrey Timmer gevonden, deze ronde koelbloedig af en besliste de wedstrijd, 1-4!
In Volendam zouden ze jaloers zijn op onze enige echte 3J's. Onze voorhoede vandaag die wel hits eeeh goals wisten te scoren!
Als team gespeeld en gevochten voor elkaar, Klasse boys! Na een minpunt toch weten om te schakelen is een groot compliment waard. Ook het vieren van de overwinning na de wedstrijd is als team toch altijd weer lekker!