Mannen zondag, 2, 1e klasse A

4 september 2016 11:00

Scheidsrechter

Nicolai, M.R.

Na drie overwinningen in de beker en een lekkere trainingsweek, begon vandaag voor FVC 2 het nieuwe seizoen thuis tegen GVAV 2.
Vanaf de aftrap was 1 ding duidelijk, de 3 puntjes zouden in Leeuwarden blijven. De eerste helft werd er bij vlagen leuk gevoetbald. Combinaties werden gezocht en duels werden goed uitgevochten. De verdediging stond goed en via het middenveld werd de voorhoede snel gevonden. Een goaltje bleef helaas uit in de eerste helft. Onze kersverse aanwinst, Kolonel Emiel, kreeg nog een grote kans maar dit schot werd goed gepakt door de keeper van GVAV. Vlak voor rust kwam Yarick 'binnenkantje' met nog een schotje, maar ook deze verdween niet in de goal.

De tweede helft begon met hier en daar wat positionele wijzigen. Al snel werd er een corner afgedwongen, deze werd bij de tweede paal goed ingekopt door Peres 'piro'. De bevrijdende 1-0. De 2-0 kwam eveneens uit een corner. De boys gingen rustig door. Na het wel bekende 'tikkie breed' kon Timmer 'doosomdeschoen' binnen tikken, 3-0. Einde tijdperk voor de doos?

Na een goed 1-2tje tussen Stefan en Niels, kon onze topscorer, via een van richting veranderde bal de 4-0 op het scorebord zetten, of was deze niet aan?. Hij komt op jouw naam hoor Nelis! ?? Ook Timmer en Peres wouden nog even een aanval tot in perfectie uitvoeren. De 5-0 werd na een goede voorzet ingetikt door Peres. Voor het doelsaldo kwam ook de 6-0 nog langs. Na een heerlijke actie van Yarick zette hij zichzelf oog in oog met de keeper. Met z'n Amsterdamse bluf schoot hij de bal rustig onder de keeper door. Een 6-0 overwinning in de eerste competitie wedstrijd is een lekker begin boys.

Complimenten aan het hele team, gestreden en leuk voetbal laten zien, al kan het altijd beter ??