F-pupillen zaterdag, F4, 4e klasse 011

2 april 2016 8:45

Scheidsrechter

Jan Venhuis

We zijn er inmiddels aan gewend. Op zaterdag gaat de wekker weer op tijd voor een vroege ochtendwedstrijd tegen SC Franeker F3. Na een korte warming-up kunnen we beginnen en ze hebben er zin in. Ze zitten er vol van en er behoorlijk zeker van dat ze deze tegenstander wel aan kunnen want bij winst zijn ze de nieuwe koploper.
De eerste minuten van de wedstrijd worden we direct teruggedrongen en is Franeker een aantal keren gevaarlijk. Na vijf minuten komen we er achter dat Franeker met een speler teveel op het veld, tellen blijft lastig. Nadat het evenwicht is hersteld zijn de rollen ineens omgedraaid. Nu is het FVC dat aanvalt en er ontstaan direct kansen. Tegen een volledig tweedejaars F-team doen ze het heel goed.
In de 10e minuut een mooie aanval waarbij Rafael alleen op de keeper afstormt, goed kijkt en raak schiet, 1-0. Met deze stand gaan ze rusten
De tweede helft gaan ze er meteen weer vol tegenaan maar Franeker geeft iets meer tegenstand. In de 29e minuut een een knappe aanval waarbij Storm netjes afgeeft op Rafael die weer op keeper afgaat en nog een keer raak schiet, 2-0!
In de slotfase ontstaan er nog een paar kleine kansjes voor Franeker maar het blijft 2-0.
Een prachtige teamprestatie met een grote blijdschap tot gevolg. Fantastisch gedaan!