Scheidsrechter

Kaper, J.

Accommodatie

Onbekend

20 december inhalen deze gestaakte wedstrijd op 22 november door de winterse neerslag en wat blikseminslagen. Nog nooit in m'n voetbalcarriere zo laat gevoetbald. Zo wat midden in de Kerst en dat is een heel gezellige tijd toch. Kerstboompje, versiersels in en om ut huis, kerstliedjes van 20 jaren terug toen er nog sneeuw lag zoals " i am dreaming of a white Christmus ? "  en nog steeds de mooiste Driving home from Christmus van Chris Rea, kransje hier en daar en gezellig na wat wikken en wegen bij wie we kerst met de familie gaan vieren, altijd spannende tijd want zo ontstaan de meeste familieruzies. Die komt dan niet meer bij die over de vloer want vorig jaar zaten ze bij ons en nu worden we niet gevraagd....... Ik vind het een hartstikke gezellige tijd, wat eetuh en vreetuh en lief zijn voor mekaar.  Oohh een religieus feest ? Christuluk ? Wat jammer dat er dan niet 1 geloof is in de wereld, alleen Christeluk dat scheelt een hoop ellende.

Afgetrapt wordt bij een 1-1 stand want Jordy van Loon had gescoord.  Na 16 minuten komt Jordy's broertje Rick alleen door na een pass van Rene Hoen die alle Nederlandstalige Kerstliedjes uit z'n kop kent, van Marianne Weber tot aan die jammeraar  van een Gordon. Rick schiet met de buitenkant voet in de loop ver naast. Ruurd Algra 2 minuten voor rust ook kansrijk maar is niet helemaal scherp en dat is logisch want alle voorgaande 10 jaren zat Ruurd omstreeks 20 december op z'n vaste stek aan de bar in café Moarkswal ien Aldtsjerk.

In de 2e helft omstreeks de 59e minuut 2 uitstekend verdedigende acties van Rick Jansma en Ali Morteza Zia. Ook het verdedigende werk van de jonge Tijn Dijksma tegenover de snelle aanvaller Hendriks mag er zijn. Tijn wint bijna elk duel en daardoor is Emmen niet echt gevaarlijk. Dit inhaalduel wordt nog opwindend in de laatste 10 minuten, feitelijk 15 want Scheidsrechter Kaper vindt het een leuke wedstrijd en trekt wat extra bij. Dat had ie beter niet kunnen doen want af en toe de vlam bijna in de pan.
Rick van Loon scoort de 2-1 in de 81 e minuut na een fantastische actie. Rick houdt het hoofd koel in de 16, bal onder controle en schiet hard in. 5 minuten later schampt Tijn de bal met zijn kop na de vrije trap van Hoen. De technische staf moet koppend aan de slag met Tijn die altijd op de goeie plaats staat maar nooit die bal vol raakt met de kop. Hoe is ut feitelijk met Wiebe Bijker ? Ik heb met Wiebe gevoetbald in FVC 1 en deze gast won koppend alles tezamen met zijn broer Glen. De 1 voorstopper de ander er achter en menig aanvaller dacht destijds al van laat maar ! Als Wiebe nou es met die Tijn aan de gang ging. Wiebe mag om mij dat groene trainingspak uit 1976 van Jan Terpstra 2 wielers  aantrekken, rand 16 en ik leg ze weer op de stropdas richting penaltystip. Ja ik ! Niet onze 46 x opkomende rechtsback in die tijd en jullie kennen um allemaal Jan Efdé want van de 46 x belandden er 45 over de zijlijn aan de overkant, ingooi tegenstander......

Een prachtige snelle aanval via Jordy van Loon in de 90e min maar keeper Falke ranselt de bal uit de hoek. Consternatie ver in blessuretijd. Ali Zia gaat er wat te vel in, wel op de bal hoor maar doordat een 6 tal Emmenaren en vanaf de bank ik dacht die trainer nog wat olie op het vuur gooien lijkt het erger dan het is maar wel direct rood voor Ali.
Emmen schreeuwt nog om een pengel nadat de bal tegen het lichaam wordt geschoten en de goed fluitende Kaper is de gebeten hond. Had maar gewoon na 93 minuten afgefloten.