13'

F-pupillen zaterdag, F4, 4e klasse 33

21 november 2015 9:45

Blauw Wit F6 - FVC F4

Vandaag stond onze negende competitiewedstrijd op het programma. Ondanks de vele regen was het veld gelukkig goed bespeelbaar. De laatste wedstrijden werd er steeds beter gespeeld en de eerste overwinning kwam steeds dichterbij. Vorige week tegen Ouwe Syl had dat al het geval kunnen zijn maar toch werd de wedstrijd nipt verloren met 0-1. Deze wedstrijd zou Thomas weer in het doel staan en speelde Milan Zwerver, waar we erg blij mee zijn, de tweede wedstrijd voor F4.

Dan moest het vandaag maar gaan gebeuren. De wedstrijd werd, net als bij de andere wedstrijden, vooraf gegaan door een minuut stilte. Daarna konden we beginnen.
Blauw Wit begon goed en drong ons direct terug op de eigen helft en vrij snel kregen ze een goede kans om op voorsprong te komen. Thomas kwam goed uit zijn doel en de bal werd naast geschoten. Na een minuut of vijf kregen we meer grip op de tegenstander en werden we wat feller waardoor we veel vaker op de helft van Blauw Wit speelden en de eerste kansen kwamen. Zodra Blauw Wit de bal in het bezit had werd de bal meestal weer snel heroverd en uiteindelijk wist Rafael de bal in de 13e minuut fraai in te schieten, 0-1! De resterende minuten van de eerste helft was FVC de betere ploeg maar het bleef bij dat ene doelpunt.

In de rust waren ze apetrots dat ze op voorsprong stonden en waren vastbesloten om de wedstrijd te winnen. Dat werd op het veld ook wel duidelijk want de inzet was fantastisch en duels werden meestal gewonnen en de bal snel heroverd. Er waren nog wel een paar kansjes voor Blauw Wit maar ook wij kregen voldoende mogelijkheden om de voorsprong te verdubbelen. In de 30e minuut was het dan raak, Rick Jan maakte zijn 3e competitiedoelpunt, 0-2!
Na dit doelpunt waren er voor beide teams nog enkele kansen maar er zou niet meer worden gescoord. De eerste overwinning was een feit, drie dikverdiende punten!

Deze overwinning smaakt naar meer. We gaan met veel vertrouwen volgende week op bezoek bij Oosterlittens.