Richard Zuiderveld

Accommodatie

Onbekend

Een flauw zonnetje, lekkere temperatuur en windstil op Wiarda, stilte voor de storm?
Na de prima tweede helft van een week geleden hebben we goeie hoop op een mooi vervolg. Dronrijp mag de eerste helft aftrappen maar de bal is snel terug in bezit van FVC en dat levert al snel de eerste kans op maar de keeper van Dronrijp staat goed op te letten. FVC lijkt en is iets sterker maar zo nu en dan komt Dronrijp er gevaarlijk uit. Er wordt goed verdedigt en ook Thomas heeft een paar prima reddingen. Thomas keept zijn tweede wedstrijd en is een uitstekende opvolger/vervanger voor de naar MKV vertrokken Bjorn.
De mogelijkheden voor FVC stapelen zich op en het is wachten op het eerste doelpunt. Daarbij krijgen we wat hulp van de tegenstander. Een schot van FVC wordt door een speler van Dronrijp met de hand tegengehouden, strafschop op slag van rust. Een mooie kans om op voorsprong te komen. Braydon eist de bal op en schiet prachtig hoog in, 1-0!! Dit is ook de ruststand en geheel verdiend.

De tweede helft trapt FVC af en direct kiezen ze de aanval en krijgen een paar mogelijkheden op de 2-0. Maar wanneer je denkt dat het tweede doelpunt aan onze kant zal vallen staat ineens de 1-1 op het scorebord. Een uitbraak van Dronrijp en de gelijkmaker is en feit.
Dronrijp lijkt wat sterker te worden en aan het einde van de wedstrijd ontstaat er wat vermoeidheid waardoor Dronrijp nog enkele kansen krijgt. Er volgen nog een paar spannende minuten maar er zal niet meer worden gescoord.

Een prima wedstrijd waarbij het mooi is om te zien dat de spelers elkaar steeds beter weten te vinden en meer oog krijgen voor elkaar.
Volgende week wacht een zware wedstrijd tegen koploper Harlingen maar met deze wedstrijd in het achterhoofd gaan we ze het zeker lastig maken.