5 - 0

Leovardia F10

F-pupillen zaterdag, F5, 4e klasse 32

19 september 2015 10:45

De jongens en meisje van F5 zijn, na nipt verlies van de eerste competitie wedstrijd tegen de Zeerobben vorige week, helemaal klaar voor een overwinning. Zeker Tarik, die vorig seizoen nog trainde bij Leovardia, wil winnen tegen zijn oude club!! En dat is te merken, met een verbeten blik in zijn ogen, gaat hij al vroeg in de wedstrijd met de bal aan de voet, richting het goal van Leovardia. Daar eindigt zijn actie in de verdediging.

FVC F5, allemaal eerste jaars F’jes, weten elkaar op het veld steeds beter te vinden. En dat betaalt zich uit in de 10e minuut. Leovardia maakt hands, maar de scheidsrechter laat (natuurijk) doorspelen, waardoor Jesper de bal voor zijn voeten krijgt. Hij haalt genadeloos uit en daar is het eerste doelpunt! Juichend loopt het hele team richting middenstip.

Ondanks de drukte voor de goal van Leovardia, weet Stijn een paar minuten later weer te scoren, 2-0. Het publiek van FVC laat zich horen langs de lijn, wat een prachtige goal! Aan de overkant van het veld staat Sven, onze keeper van vandaag. Die heeft het tot nu toe gemakkelijk.

De kansen blijven komen voor F5, ze zijn dan ook vooral te vinden op het helft van Leovardia. “Grote” Mart (van der Graaf) heeft de bal te pakken en gaat in de aanval, maar de verdedigers staan niet te slapen. Na een foutje van de keeper van Leovardia volgt er een hoekschop van Stijn, die ver voor de goal langs gaat. Desondanks weet Nils hem met zijn snelheid binnen te houden.

Leovardia in de aanval, ze krijgen veel ruimte, maar gelukkig staan Arzu en Feline in het middenveld, dus bal is weer snel terug veroverd. In de laatste minuten van de eerste helft gaat Tarik opnieuw in de aanval, opnieuw staat de verdediging van Leovardia als een blok. Dan probeert Levin het, hij gaat in zijn eentje op de keeper af, helaas voor FVC geen goal.

En terwijl de zon heerlijk schijnt op veld 5, horen we trainer Arjen meerdere malen: “Positie!” roepen. Zou iedereen wel weten waar hij/zij moet staan. En die zon….. de spelers krijgen het alsmaar warmer. Zou het nog lang duren voor er wordt gefloten voor de pauze? Er is nog tijd voor een mooie counter van Leovardia, maar daar is Stijn, de superverdediger van F5. Die neemt de bal mee naar voren en gaat zelf voor de aanval. Zijn schot gaat over de goal.

Dan fluit scheidsrechter Barry af en is het tijd voor limonade.

De tweede helft begint met een mooie aanval van Nils, ze weten het ondertussen goed op te bouwen als teampje. En wordt hard geschoten, naast. Ook in de tweede helft moet F5 de nodige hoekschoppen nemen. Djimmer neemt er de nodige voor zijn rekening en mag zich na deze wedstrijd de “hoekschopspecialist” van F5 noemen. Hij weet ze goed voor de goal te krijgen. En Stijn staat precies op de goede plek, krijgt de bal op zijn hoofd en…. Helaas twee centimeter over de goal. Wat een kans. Het publiek vindt het geweldig! En laten dat horen ook.

Het is wel jammer voor Leovardia, maar FVC blijft in de aanval gaan. Levin gaat weer in de aanval, ooeeehhhh net naast. Na een hoekschop van Djimmer, probeert Jorrit het met een kopbal, jammer net niet. De verdediging van Leovardia doet zijn uiterste best, maar tegen een hard ingeschoten afstandsschot van Stijn, zijn zij en de keeper niet opgewassen. Wat een prachtige goal in de linkerkruising; 3-0.

Jorrit is niet alleen een verdienstelijke korfballer, voetbal kan hij ook! Zijn schot op goal, eindigt na veel gegrabbel toch in de handen van keeper. Vlak daarna besluit “Kleine” Mart (Veenstra) in de aanval te gaan.  Jesper is mee en met een schot recht door het midden, maakt hij zijn tweede goal van de wedstrijd: 4-0.

Zou het nog 5-0 worden? De wedstrijd duurt niet lang meer. Nu gaat Arzu mee naar voren, richting de goal. Maar de verdediging van Leovardia vindt vier wel genoeg. Dus het lijkt te blijven bij 4 prachtige goals van FVC.

Een speler van Leovardia is geblesseerd en heeft geen wisselspelers, dus moet FVC ook met een man/vrouw minder gaan spelen. Het maakt F5 niets uit, ze bijven doorgaan en gaan in de slotminuten van de wedstrijd opzoek naar een 5e doelpunt en die komt op naam van Jorrit die vlak voor het eindsignaal de bal tussen de palen schiet.