B-junioren zaterdag, B1, 4e divisie H

8 november 2014 10:00

Scheidsrechter

Brinkman, R.

Zaterdag 8 november stond de thuiswedstrijd tegen Buitenpost op het programma. Een groot verschil op de ranglijst, want wij staan bovenaan, en Buitenpost bijna onderaan. Maar van enige onderschatting was totaal geen sprake. De opstelling was op 4 plaatsen gewijzigd ten opzichte van de vorige wedstrijd.

Na een goeie warming-up begonnen we gelijk ontzettend scherp en gretig aan de wedstrijd. In de 1e minuut komen we ook al gelijk op een 1-0 voorsprong. Een vrije trap van de zijkant, genomen door Leon, wordt door niemand aangeraakt, en vliegt dus zo maar binnen. 3 minuten later wordt het ook al 2-0, als Cheriel een goed genomen corner van Nick, bij de 2e paal binnen frommelt. En zo is de gedroomde start een feit. De kansen volgen elkaar hierna in rap tempo op. In de 5e minuut schiet Dylan op de paal, na een goeie steekbal van Jari. 2 minuten later een goeie actie van Dylan op snelheid, maar de bal die hij breed legt, kan met enige moeite worden weggewerkt door een verdediger van Buitenpost. Weer 2 minuten later heeft Mick pech, als zijn inzet uit een voorzet van Dylan, van de lijn gehaald wordt. 11e minuut, weer een goeie actie en voorzet van Dylan, alleen kan Gijs de bal niet genoeg naar beneden krijgen, en zo verdwijnt de bal over de goal. Vanaf dat moment is het wel duidelijk dat we een grote uitslag neer kunnen en moeten zetten.

In de 20e minuut wederom een goed genomen corner van Nick, en nu werkt Cheriel de bal bij de 1e paal binnen. 3-0. 4 minuten later komt de 4-0 op het bord, als Mick goed naar binnen snijdt, en de bal van een meter of 25 hard binnenkant paal binnen schiet. In de 28e minuut krijgt Buitenpost middels een vrije trap vlak buiten 16 een aardige mogelijkheid om iets terug te doen. De vrije trap belandt echter in de muur, en de rebound wordt hoog over geschoten. In de 31e minuut maken we één van de mooiere doelpunten van de wedstrijd. Een goeie steekbal van Gijs op Leon, en laatstgenoemde behoudt goed het overzicht, en legt de bal goed terug op de eveneens goed inkomende Dylan, en die maakt overtuigend de 5-0. 1 minuut later krijgt Dylan wederom een goeie kans, als hij na een goeie steekbal van Cheriel alleen voor de keeper komt, maar zijn inzet belandt in het zijnet. Weer 2 minuten later belandt een inzet van Gijs op de lat. In de 36e minuut werd het spreekwoord 3 keer is scheepsrecht ook de waarheid. Eerst schiet Cheriel op de paal, de rebound wordt door Leon ingeschoten, maar deze bal wordt geblokt, en uiteindelijk valt de bal voor de voeten van Mick, en hij schiet de bal dan toch als derde in de rij binnen. 6-0. 1 minuut later gaat de bal ook nog eens op de stip. De strafschop wordt overtuigend benut door Cheriel. 7-0. Vlak voor de rust krijgt Jari nog een kansje, maar zijn volley gaat over. En zo gaan we de rust in, met een 7-0 voorsprong.

In de rust hebben we met z´n allen afgesproken om op dezelfde manier door te gaan, en vooral te blijven voetballen. Er werd wel gelijk 3 keer gewisseld in de rust. Dit vooral, om de jongens die de laatste tijd wat pijntjes hadden een beetje rust te gunnen, en de jongens die wat minder spelen, ook wat meer speeltijd te gunnen. En zo gingen in de rust Gijs, Robin en Joost er af, en kwamen voor hun in de plaats: Max, Joris en Sammy.

De 2e helft was amper 2 minuten onderweg of de 8-0 stond ook al op het bord. Na een goeie actie van Leon kan Jari nog net zijn grote teen tegen de bal krijgen, en zo rolt de bal binnen. Hierna hebben we wel een beetje moeite om weer in hetzelfde ritme als de 1e helft te komen. Hierdoor lijkt het soms een beetje rommelig. In de 50e minuut schiet Mick, na een perfecte steekbal van Jari, de 9-0 er in. 1 minuut later kopt Sammy over, na weer een goeie corner van Nick. In de 55e minuut komt de 10-0 op het bord, als Mick uiterst koel blijft, na een goeie lange bal van Sammy. Hierna verslappen we wat, en deelt Buitenpost een paar speldenprikjes uit, maar echt gevaarlijk worden ze niet, tot de 63e minuut. Het was de kans voor Buitenpost om de eretreffer te maken, alleen was het Max, die hier niet aan wou meewerken, en de bal van de lijn haalt. In de 66e minuut wordt het 11-0, na een goeie een-twee tussen Jari en Leon, en Jari rondt dit koelbloedig af. 3 minuten later schiet Cheriel op fantastische wijze de 12-0 binnen. De bal vliegt van een meter of 25 diagonaal in de verre hoek, en slaat via de binnenkant van de paal tegen het net. 1 minuut later legt Mick de bal goed breed op de voor een lege goal staande Jari, alleen krijgt laatstgenoemde het voor elkaar om de bal naast te schieten. Ik kan er zelf over meepraten, want dit deed ik in een wedstrijd dat we kampioen konden worden met het eerste elftal ook. En dat in de laatste minuut van de blessuretijd zelfs. Deze misser van Jari kon dus niet zoveel kwaad. In de 72e minuut valt het slotakkoord van de wedstrijd. Na een goeie combinatie tussen Max, Cheriel en Mick is het laatstgenoemde die de 13-0 binnen schiet.

En zo eindigt deze wedstrijd in een 13-0 overwinning, en staan we nog steeds stevig en volkomen verdiend bovenaan. De conclusie van deze wedstrijd is dat ik bijzonder tevreden ben over de manier hoe we de hele wedstrijd gespeeld hebben. En het grootste gedeelte ook nog eens hoe ik het graag wil zien. Ik wil dan ook alle jongens een groot compliment maken over wat we niet alleen deze wedstrijd gedaan hebben, maar waar we eigenlijk het hele seizoen al keihard voor werken met z´n allen. En dan heb ik het ook over de overige technische staf!!

Komende zaterdag staat er een bekerwedstrijd op het programma. We mogen aantreden tegen sv Twedo. We vertrekken zaterdag om half 12, en we gaan met de bus. Als er mensen zijn die mee willen, dan is dat mogelijk. Graag tot aanstaande zaterdag.