FVC D1 stuurt Trynwalden D1 met lege handen naar huis (6-1)

VC Trynwalden D1

D-pupillen zaterdag, D1, Hoofdklasse Q

26 september 2015 8:45

Opstelling

Afgelopen zaterdag speelde FVC D1 haar 3e competitie wedstrijd in de Hoofdklasse Q. Na de burentwist van vorige week tegen Blauw Wit (0-0) stond de thuiswedstrijd tegen Trynwalden op het programma. Trynwalden, vorig jaar kampioen in de 1e klasse, was de competitie goed begonnen met een gelijk spel tegen Franeker (2-2) en een knappe overwinning op ONB (3-1).

Een belangrijke wedstrijd dus want winst betekende voorlopig meedoen om de bovenste plaatsen, terwijl je bij een nederlaag een stapje terug moet doen. Hoewel Trynwalden de 1e grote kans kreeg, was het vanaf de 1e minuut duidelijk dat FVC zeer goed in wedstrijd zat. Er werd meteen druk gezet op de verdediging van Trynwalden die het daar duidelijk lastig mee had. Dit resulteerde al in de 8e minuut in de 1-0 na een mooie assist van Leroy was het Guydeon die oog in oog met de keeper van Trynwalden de aanval fraai afrondde met een lobje.

In de 14e minuut was het dezelfde speler die goed anticipeerde op een verkeerde uittrap van de keeper van Trynwalden en hij schoot ook deze bal fraai binnen. Dat het slechts 2-0 bij rust was mocht gerust een wonder heten. Diverse fraaie kansen werden door onze aanvallers en middenvelders om zeep geholpen.

In de 2e helft kwam Trynwalden duidelijk feller uit de kleedkamer maar toch was het FVC die op 3-0 kwam. Wessel zette Renzo met een fraai pass voor de keeper en die rondde koelbloedig af. Vanaf dat moment was de wedstrijd beslist en waren we iets minder fel in de duels waardoor de wedstrijd wat gelijkwaardiger was dan de 1e helft. In de 48e minuut werd het 4-0, Marc ronde een assist van Leroy goed af in de korte hoek. Dit was al weer zijn 2 goal dit seizoen, helaas stond er dit keer geen Macdonalds premie op.

Twee minuten later bracht Trynwalden de stand op 4-1 met een mooie combinatie door het midden van onze verdediging. Dit was onze 1e tegengoal na 5 uur en 50 minuten competitie en beker voetbal. Compliment voor onze defensie onder leiding van captain Jarno.

De 5-1 van FVC was misschien wel de mooiste goal van de wedstrijd . Na een aantal mooie combinaties was het Jarno die een assist van Marc met een geplaatst schot afrondde. Het werd in de 59e minuut ook nog 6-1 door een fraai schot van Leroy in de bovenhoek.

Een knappe prestatie van onze jongens die zeker in de 1e helft erg goed speelden. Na 3 wedstrijden nog steeds ongeslagen en op een knappe 3e plaats. Volgende week spelen we tegen CVVO D1.

Komende zaterdag: CVVO D1 – FVC D1 om 10:30 op Sportpark De Rien in Lemmer