1 november 2014 10:30

Scheidsrechter

Stalman, M.

Zaterdag 1 november vertrokken we even voor 8.30 uur met de bus richting Eelde, waar de traditioneel lastige uitwedstrijd op het programma stond tegen vv Actief. De afgelopen jaren hebben we het nog nooit makkelijk gehad namelijk.

De eerste 10 minuten van de wedstrijd verliepen erg moeizaam. Veel foute passes, veel onnodig balverlies, en weinig scherpte en beleving, waren hier de oorzaak van. In de 12e minuut dan toch het eerste gevaar, als een goed schot van Mick op de lat eindigt. 1 minuut later krijgen we een strafschop, als Leon in kansrijke positie onderuit gehaald wordt. De strafschop werd zonder veel moeite binnen geschoten door Cheriel. 0-1. In de 15e minuut geven we vlak buiten onze eigen 16 onnodig een vrije trap weg. Gelukkig voor ons vliegt de bal redelijk hoog over. Aan het spelbeeld verandert weinig. We zijn wel de betere ploeg, alleen blijven we slordig spelen, en zijn we in de eindfase ook niet scherp. In de 24e en 25e minuut krijgt Mick 2 goeie schietkansen, alleen treffen deze geen doel.

In de 27e minuut moeten we gewoon op 0-2 komen. Leon kiest echter voor een bal breed op Jari, waar zelf schieten beter was geweest. En zo kan een verdediger de bal voor de voeten van Jari weg halen. 1 minuut later wordt een volley van Cheriel van de lijn gekopt. In de 29e minuut moeten we noodgedwongen wisselen, als Robin er geblesseerd af moet. Zijn vervanger was Nick. In de 36e minuut dan toch de 0-2. Na een goed schot van Sammy, is het Leon die uit de rebound de 0-2 maakt. Vlak voor rust krijgen we nog een goeie kans, als Jari een voorzet van Mick goed controleert, en in de 16 een actie maakt, maar zijn schot gaat naast.

En zo gaan we met een verdiende 0-2 voorsprong de rust in. Alleen had deze stand wel hoger kunnen en misschien wel moeten zijn. De rust werd gebruikt om de spreekwoordelijke puntjes op de i te zetten, en de jongens wisten wat er in de 2e helft moest veranderen, om het wat makkelijker te krijgen.

Het begin van de 2e helft was veelbelovend, en moeten we gewoon op 0-3 komen. Na een goeie bal van Mick op Leon, moet laatstgenoemde de bal met rechts binnen schieten. Maar in plaats daarvan, schiet hij de bal met links in het zijnet. Hierna zakt het niveau behoorlijk, en spelen we ver onder ons kunnen. In de 46e minuut valt dan ook totaal onnodig de 1-2. Er is bij een goed genomen corner door Actief niemand die een duel aangaat, en een speler van Actief de bal op zijn knie krijgt,en deze belandt zomaar in de goal. We blijven wel de betere ploeg, maar goed is het spel zeker niet. Mogelijkheden en kansen krijgen we echter wel, alleen zijn we of niet scherp, of hebben we pech in de afronding. Zo gaat een schot van Mick over, gaat een inzet met de punt van Sammy naast, en wordt een schot van Nick geblokt. Ook een schot van Cheriel verdwijnt over de goal. In de 60e minuut de 2e wissel. Leon gaat er af, en Dylan komt er in.

We vergeten dus om de wedstrijd tijdig te beslissen, en dus blijft het altijd oppassen voor een counter, en een eventuele gelijkmaker. Gelukkig mist Actief de scherpte om iets dergelijks te creëren. 3e wissel in de 69e minuut, als Marten in het veld komt voor Joris. De laatste 10 minuten gaan in, en het staat nog steeds 1-2. In de 70e minuut schiet Dylan naast, na een goeie bal van Jari. 4 minuten later, kopt Sammy een goed genomen corner van Mick naast. En dus is de beslissing nog steeds niet gevallen, met nog 6 minuten op de klok. In de 76e minuut valt de 1-3 dan toch eindelijk. Een corner van Mick valt via de kluts voor de voeten van Jari, en deze frommelt de bal over de doellijn. 1-3. 2 minuten later wordt het zelfs ook nog 1-4, als Cheriel een corner van Nick bij de 1e paal binnen tikt.

En zo eindigt deze wedstrijd in een 1-4 overwinning, en zijn de 3 punten binnen. Na 7 wedstrijden staan we ongeslagen bovenaan, en is de 1e prijs van het seizoen een feit. De 1e periode is na deze overwinning namelijk binnen.

De conclusie van deze wedstrijd is, dat we het ons zelf moeilijk hebben gemaakt door niet op de manier te voetballen wat we zo goed kunnen. Maar ze zeggen altijd, als je zulke wedstrijden ook wint, dan kom je een heel eind.

De volgende wedstrijd is een thuiswedstrijd tegen vv Buitenpost. Dit wordt weer een hele andere wedstrijd. Er zal in ieder geval een hoop strijd geleverd moeten worden. Deze wedstrijd begint om 10.00 uur, en we hopen u allen weer te mogen begroeten. Tot dan!