B-junioren zaterdag, B1, 4e divisie H

25 oktober 2014

Scheidsrechter

Vries (BGHQ95F), J de

Zaterdag 25 oktober stond de absolute topper op het programma. De nummer 2 tegen de nummer 1. Verschil 3 punten, alleen hadden wij 1 wedstrijd minder gespeeld. In de beker hadden we met ruime cijfers gewonnen, alleen was dit geen garantie voor een makkelijke wedstrijd. Het was niet echt nodig, om de jongens op scherp te zetten, want ze wisten waar het om ging.
Tijdens de warming up geeft Marten aan, dat hij toch niet kan starten. En zo start Joost als vervanger aan de wedstrijd.

Vanaf de eerste minuut zitten we gelijk goed in de wedstrijd, en zijn we ook de betere. Alleen is al wel snel duidelijk, dat het geen gemakkelijke wedstrijd wordt. Echte kansen zijn er niet in de 1e 10 minuten, op een schot van Jari die over gaat na. Deze kwam na een goeie voorzet van Mick. In de 10e minuut is het dan echter wel raak. Na een goeie bal van Sammy op Jari, kaatst laatstgenoemde de bal op de bijgesloten Cheriel, die op zijn beurt, met een subtiel steekballetje, Mick alleen voor de keeper zet. Mick rondt deze prachtige aanval door het centrum af met een uiterst bekeken stiftballetje. 1-0. We blijven hierna goed voetballen, en komen eigenlijk geen moment in de problemen. In de 16e minuut, wederom een mooie aanval. Sammy stuurt na een goeie actie Nick de diepte in, en die heeft een goeie voorzet in huis. Mick heeft iets moois in gedachten, alleen heeft hij de pech dat hij de beoogde volley niet goed raakt, en de bal dus richting zijlijn gaat.

1 minuut later, krijgt Jari een goeie kans op 2-0, alleen heeft de keeper een goeie redding in huis, om die te voorkomen. Vlak hierna, vliegt een schot van Yassin nog over de goal. 3 minuten later, kopt Sammy een goed genomen corner van Nick over, ipv in de goal. Vanaf de 25e minuut krijgen we het wat lastiger, als Drachtster Boys iets anders gaat spelen. Toch krijgt Jari de kans, om in de 36e minuut de 2-0 binnen te schieten. Na een goeie steekbal van Mick, faalt hij helaas oog in oog met de keeper. 1 minuut later, volgt dan de eeuwen oude wet in het voetbal. Als je hem zelf niet maakt...........! Na slap verdedigen, en slechte communicatie tussen Ramon en Yassin, legt laatstgenoemde de bal zomaar klaar voor een attente speler van Drachtster Boys, die de bal zonder moeite in de lege goal kan schieten. En zo is de ruststand niet 2 of 3-0, maar 1-1.

In de rust hebben we heel duidelijk gemaakt hoe Drachtster Boys nu speelde, en wat wij zelf moesten doen, en de wedstrijd weer naar onze hand te zetten. Ze wisten dus ook heel goed, wat ik van ze verwachtte in de 2e helft. Een hoog baltempo, en veel beweging zonder bal, en vooral ook de bal het werk laten doen.

De 2e helft was amper begonnen, toen het wel duidelijk was, dat we weer ons eigen spel gingen spelen. In de 48e minuut, de eerste goed lopende aanval van de 2e helft. Sammy geeft de bal goed mee, op de diepgaande Gijs, en zijn goeie lage voorzet wordt door iedereen gemist, waardoor de bal voorlangs gaat. 1e wissel in de 49e minuut. Dylan komt voor Nick. We voetballen goed, alleen kunnen we niet echt veel kansen creëren, waardoor het spannend blijft, en je altijd op je hoede moet blijven voor een counter van de tegenstander. Gelukkig zijn we hier op voorbereid, en staan we in de omschakeling goed. 2e wissel in de 54e minuut. Yassin geeft aan niet verder te kunnen, en hij wordt vervangen door Marten. Als we in de 56e minuut de eerste echte kans krijgen, heeft Mick de pech, dat de paal in de weg staat. 4 minuten later, dan toch de verdiende 2-1. Mick gaat goed door, na een ingooi van Gijs. Als een speler van Drachtster Boys dan ook nog over de bal heen maait, kan Mick de bal simpel breed leggen op de goed mee gelopen Cheriel, die de bal simpel kan binnen schieten. 2-1.

Amper 3 minuten later, is het Mick die de wedstrijd beslist. Mick schiet de bal uit een stuit vol richting verre hoek, en de paal die hem eerder in de weg stond was nu zijn vriend, want de vloog via de binnenkant van de paal in het netje. Hierna was de weerstand van Drachtster Boys wel een beetje gebroken. De uitslag had in de slotfase nog wat hoger uit kunnen vallen, alleen heeft de keeper nog een goeie redding in huis, op een goed schot van Dylan, en gaat een bal van Mick, na een goeie combinatie met Sammy, net voorlangs. En zo eindigt deze topper in een 3-1 overwinning, die gezien de hele wedstrijd ook terecht en verdiend was.

En zo staan we na 6 gespeelde en gewonnen wedstrijden op de 1e plaats. De conclusie van deze wedstrijd is, dat we de hele wedstrijd de bovenliggende partij zijn geweest, en dat we het eigenlijk alleen de laatste fase voor de rust, waar ook de 1-1 in valt, het even moeilijk hebben gehad. En dat resultaten uit het verleden geen garantie zijn voor een volgende wedstrijd. Het is ook een groot compliment waard, dat we ondanks een aantal dingen wat er in het veld is gebeurd, zijn blijven voetballen, en ons niet gek hebben laten maken!

Komende zaterdag staat de traditioneel lastige uitwedstrijd tegen vv Actief uit Eelde op het programma. We spelen om 10.30 uur, en vertrekken om 08.15 uur met de bus. Als er ouders of andere supporters zijn, die mee willen, dan zijn jullie van harte welkom. We kunnen alle steun en support gebruiken. Tot dan!