Mannen zondag, 1, 1e klasse F

24 januari 2016 14:00

Scheidsrechter

Werf, F. vd

24 januari en de wedstrijd gaat door en dat is logisch als je een trainer hebt die afgelopen maandagavond met een sneeuwschuiver vanuit Oldeberkoop (vraag me niet waar dat ligt) naar FVC komt om ut veld schoon te maken, in zijn ééntje hè en dus waarn ut 2 leuke leerzame uurtjes met enkel de 16 meter schoon.... in zijn 1 tje. Hij mompelde ook nog iets over een brandslang met water..... ik dacht deze wil de 1e veldtrainer worden die de 1e schaatsmarathon van Nederland naar het Wiardacomplex toe haalt.
It geat oan na eerst 12 flessen en pakken frisdrank van ut veld gehaald te hebben, 12 doeltjes verplaatst, een wc ontstopt te hebben en  een tampon achter de pot daar gedeponeerd te hebben waar ie hoort...in je ree...nee in de afvalbak.

FVC kent wat probleempjes. Ali El Zia geschorst, Algra op de latten in Winterberg maar toch meer in de skihut denk ik te lallen en spelers met hooguit 1 training in de benen. We doen een beroep op de A1-keeper Ramon de Jong, een goeie kop erop en dus bereid te komen en A1 speler Micky Reitsma die graag wil want ver na afloop is Micky er nog.

Rick van loon snelt in de 4e minuut zijn tegenstander voorbij, trekt voor richting 1e paal waar Robin Hollander voor zijn tegenstander de bal verlengt die tussen de benen van doelman Gebbeken blijft liggen. Rene Hoen schiet een vrije trap tegen de buitenkant paal aan in de 12e minuut. Erica in de 15e minuut een beste kans in de 5 meter die hoog over gaat. Hoen neemt een corner in de 22e min die door Rick Jansma vallend in de 5 meter wordt ingekopt 1-0. Geen 3 minuten later een verdedigende fout die je enkel bij 2e a 3e klassers ziet,nu van Hassan van FVC (geel) en een pengel. De beste speler van Erica Kelvin de Jager schiet in maar Sander Schaafsma is beter en stopt de bal fantastisch. Rick van loon snelt een 5 minuten later langs een verdediger die Rick onregelmentair stopt en dus pengel maar niet heus, geen fluitsignaal..vreemd.
Erica vlak voor rust 2 heel grote kansen waar 1 van wordt benut, dus 1-1 met rust.

In de rust trainer Arno zijn bord met magneetjes erbij want er moet wat besproken worden. Te gehaast, onrustig, niemand wil de bal hebben,alle ballen spatten weg, geen coaching......ut is net of ben ik leider bij een 2e of 3e klasser, ut is niet om aan te zien en als ik leider bij zo'n 2e a 3e klasser was wist ik niet beter want dan weet je dat je speler 12 x de bal niet kan controleere, onder de voet laat wegspattuh of met de punt schiet.....
Erica in de 2e helft met 2 heel grote kansen. Torenbosch controleert de bal uit de lucht heel fraai maar schiet wild naast oog in oog met FVC doelman Sander Schaafsma wiens hamstrings in de rust door onze verzorger Rob de nodige aandacht moest krijgen waardoor Sander ook gestrekt een inzet van Kelvin de Jager kon pareren, anders niet.
FVC dringt aan de laatste 20 minuten Omar kopt naast uit een corner, Ricky van Loon buitenkant paal.

Er is belangstelling voor Rick hoor ik, Sneek Hovis wil um wel hebben want in de eigen A-jeugd zit niks. Ik denk niet of die trainer van Sneek wel weet dat Sneek destiets ook Hollander hebben gehaald van FVC en dat Bert is gegaan en nou nog zit te wachten op  die 3000 gulden ondanks dat Hollie de één na de andere maakte voor Sneek Hovis... Sneek Boso nu?  Oohh Boso Poetsdoeken? En wat nou als al die huisvrouwen mèt sien alln nou es de kop in de nek gooien en niet meer wille poetsuhh en enkel maar in de keuken willen staan en op de rug willen ligguh? Van wie krijgt Rick die poen dan?  Nog 1 diepe bal ver in blessuretijd. Rene Hoen de bal die die bal afschermt en in de 16 doelman Gebbeken kansloos laat 2-1. Ikzelf zag eerder de 1-2 vallen maar Erica had een aantal maal goed pech.

Ado-Cambuur grote scherm na onze wedstrijd, een leuke actie vooraf spandoek "geef rascisme de rode kaart "   ....is kansloos...zie mijn wedstrijdverslagen in mijn boek (G)Rapkes visie waarin ik een 10 jaar terug schrijf over extreemrechts in de Oosteuropese landen en Scandinavie, Oostenrijk en Duitsland niet te vergeten maar die hebben nooit anders gekend, nu ook in Nederland groeit die aanhang steeds meer, Nederland onwaardig!