4 - 1

SJO Winsum B1

B-junioren zaterdag, B1, 4e divisie H

11 oktober 2014

Zaterdag 11 Oktober, wedstrijd nummer 5 van de competitie. Na de topper van vorige week tegen ONS, volgde opnieuw een tegenstander die de afgelopen jaren goed meedraait in de 4e divisie. De opstelling was op 1 plaats gewijzigd. Djurre
stond deze wedstrijd op goal, i.p.v. Ramon (stond ´s middags in de spits bij A1).

De 1e 5 minuten waren enorm slordig, en speelden we ook totaal niet ons eigen spel. Passing was slordig, te veel de bal willen brengen, en te veel uit de organisatie lopen. De 1-0 in de 6e minuut komt dan ook eigenlijks letterlijk en figuurlijk uit de lucht vallen. Na een diepe bal van Gijs op Jari, lijkt laatstgenoemde de bal te verspelen, maar de laatste man van SJO Winsum schiet de bal tegen Jari aan, en de bal valt pardoes in de goal. Dan verwacht je eigenlijk dat we vanaf dat moment ons eigen spel gaan spelen, maar niets bleek minder waar. Er veranderde weinig, en zo was het ook een moeilijke wedstrijd. In de 10e minuut komen we goed weg, als Djurre een bal tegen een speler van SJO Winsum aanschiet, en het was aan de goed meegelopen Marten te danken dat het niet 1-1 werd. Het resultaat was een hoekschop. Deze vloog gevaarlijk bij ons voor de goal langs, en hadden we het geluk dat er niemand de bal raakte.

In de 13e minuut vliegt een schot van Sammy net naast. Hierna gebeurt er eigenlijks niet heel veel, en is het wachten tot de 27e minuut, voordat er weer echt iets gebeurt. Maar dan gebeurt er ook wat. Cheriel heeft bijna op de achterlijn een fantastische actie in huis, en hij geeft de bal goed breed op de volledig vrijstaande Mick. Mick heeft ook geen enkele moeite om de bal simpel binnen te schieten. 2-0. 4 minuten later, een goeie steekbal op de diepgaande Gijs, en zijn voorzet wordt bij de 1e paal ingeschoten. Helaas werd de bal geblokt. 5 minuten voor rust krijgen we dan toch de 2-1 om de oren, als de spits van SJO Winsum een goeie actie in huis heeft, en Djurre kansloos laat met een schot in de verre hoek. Ruststand 2-1.

In de rust hebben we even flink de puntjes op de spreekwoordelijke i gezet. Met de nadruk op FLINK. Ook 1 wissel in de rust, als Joost wordt vervangen door Leon.

De 2e helft beginnen we een heel stuk scherper dan dat we de 1e helft speelden. We begonnen meer te voetballen, en dat resulteerde in de 42e minuut in een goeie kans voor Dylan. 5 minuten later, een goeie steekbal van Sammy op Dylan, die de bal voor de
goal langs speelt, alleen heeft Jari de pech dat hij de bal niet goed raakt en de bal voorlangs gaat. In de 54e minuut de 2e wissel. Dit was een disciplinaire, waar ik verder niks over hoef te zeggen. Joris komt in het veld voor Dylan. In de 56e minuut raakt Jari de paal, na goed druk zetten op de laatste man. 4 minuten later hebben we weer pech, als Mick met de punt van de schoen de bal op de paal ziet belanden. Robin komt in de 63e minuut in het veld voor Yassin.

De 2e helft komen we eigenlijk niet echt meer in de problemen, maar laten we zelf na om de wedstrijd te beslissen. 68e minuut, de volgende kans. Nu is het Leon die slap inschiet, na een perfecte steekbal van Sammy. In de tegen aanval komen we ontzettend goed weg. De spits van SJO Winsum heeft een fantastische omhaal in huis, alleen heeft hij de pech dat Djurre net genoeg zijn vingertoppen tegen de bal kan krijgen, en zo de 2-2 voorkomt. In de 70e minuut dan toch eindelijk de beslissing, als Leon koel blijft, en de 3-1 binnen schiet. Hiermee is de wedstrijd beslist, en wordt het in de 78e minuut ook nog 4-1. Jari is niet zelfzuchtig, als hij na een goeie actie
de bal simpel breed speelt op Mick, die de 4-1 kan binnen tikken. Eindstand 4-1!

Conclusie van deze wedstrijd is dat we het ons zelf heel moeilijk maken, als we niet ons eigen spel spelen, en we niet 100% geconcentreerd zijn. En dus is het jammer, dat we deze wedstrijd het talrijke publiek niet konden trakteren op een hele mooie wedstrijd, zoals dat vorige week tegen ONS wel gebeurde. Volgende week gaan we voor de beker naar Dronrijp, en een week later staat
de absolute topper op het programma. We spelen dan wederom een thuiswedstrijd, en wel tegen nummer 1 Drachtster Boys. We hopen een ieder dan weer te mogen begroeten om ons te steunen.