Burstumerdyk 2
9001ZC
GROU
tel. 0566-622728

Lentezonnetje, écht gras en drie punten mee in de tas. Wat wil je als voetballer nog meer op zaterdagochtend? Dankzij een uitstekende overwinning op GVAC JO11-1JM zorgden onze jongens voor een vliegende start van de voorjaarscompetitie: 3-8.

Het mooie was dat vandaag het héle team - helaas moesten we Micha missen - in aanmerking kwam voor de titel ‘man of the match.’ Zeker driekwart van de wedstrijd speelde iedereen een ijzersterke wedstrijd. En dit tegen een tegenstander die niet voor ons onder deed. Mooie combinaties (Jesper, Niek en Sjoerd waren op dreef) op het middenveld. Goed verdedigend werk (Jort, Mels en Just gaven nauwelijks kansen weg) en voorin een messcherp aanvalstrio met Dinan, Joey en Jip. Drie mooie reddingen van Djurre zorgden ervoor dat GVAC lang op de nul bleef staan.

Fraaie doelpunten

Ook de doelpunten  mochten er zijn. Joey opende de score na een mooie assist van Niek. Diezelfde Niek krulde na een solo lang de achterlijn de bal binnen: 2-0. Daarna was het de beurt aan Joey en Dinan - een duo dat elkaar steeds beter weet te vinden -. Dinan zette voor en Joey tikte binnen. De 4-0 viel nadat GVAC volledig werd vastgezet op de eigen helft. De tegenstander kon geen kant op, verspeelde hierdoor de bal en Niek wist daar wel raad mee. Het was dat de afstandpoeiers van Jort en Just hun doel misten, anders waren we met een hele riante voorsprong de rust ingegaan.

Tikkie-takkie-aanval

Na de rust viel er meteen een prachtgoal te bewonderen. Jesper veroverde de bal en passte naar Jip, Jip naar Dinan en die gaf een steekpas op Joey. Met buitenkantje links liet hij de keeper kansloos. Een tikkie-takkie-aanval uit het boekje. En nadat Dinan - na goed doorzetten van Sjoerd op het middenveld - de 6-0 binnenschoot, leek de wedstrijd wel gespeeld.

In het laatste kwart van de wedstrijd werden we iets slordiger. Er kwam ruimte voor GVAC om te laten zien dat ze ook aardig konden voetballen. En hoewel de tegenstander twee goals maakte, was het Niek die voor een veilige marge zorgde en de 7-2 en de 8-2 in het net legde. Onze extra spits Mels was na een prima actie nog dichtbij een treffer, maar zijn schot zeilde voorlangs.

Uiteindelijk maakte GVAC nog de 8-3, maar dat mocht de pret niet drukken. Want, het zonnetje was heerlijk, het gras lentefris en de drie punten in de tas. En dan is voetbal gewoon de allermooiste sport die er is.