FVC JO17-1

B-junioren zaterdag, B1, 4e divisie H

3 oktober 2014

Vrijdagavond 3 Oktober, reizen we met een niet geheel fitte selectie af naar Sneek, voor de topper tegen Ons Boso Sneek B1. Oftewel de nummers 2 en 3 tegen elkaar. Het mooie is wel, dat we met bijna de hele selectie present zijn in Sneek. Behalve Max, want die had
een afspraak bij de fysio, en kon het helaas niet redden. In de start opstelling hadden we 1 wijziging, ten opzichte van de vorige wedstrijd. De met rugklachten lopende Leon, werd vervangen door de weer fitte Dylan.

In de eerste 10 minuten gebeurd er niet bijzonder veel, behalve dan, dat het tempo enorm hoog ligt, en ONS iets scherper aan de wedstrijd begint. In de 30 minuten die volgen, gaan we goed voetballen, en was het soms echt genieten geblazen! Met enorm veel beleving en goed voetbal, spelen we Ons bij vlagen van het spreekwoordelijke kastje naar de muur. In de 13e minuut valt dan ook de verdiende 0-1. Na een goeie actie van Dylan, en even zo goeie voorzet, is het de goed spelende Jari, die de bal voor het binnen schieten krijgt, en dit ook doet.

Amper 2 minuten later, staat de 0-2 ook al op het bord. Mick zet goed druk op de keeper, en onderschept de bal dan ook. In plaats van zelf op goal te schieten, gunt hij de bal aan Jari, die de bal simpel kan binnen tikken. Na een goeie steekbal van Mick op Jari, heeft
laatst genoemde in de 17e minuut de 0-3 op zijn schoen, maar zijn inzet gaat net naast. We spelen op dat moment ook erg goed, en de 0-3 was ook meer dan verdiend geweest. De 0-3 valt dan toch, in de 24e minuut. Dylan schiet na een geweldige actie op snelheid vanaf rechts de dik verdiende 0-3 binnen. Er volgen hierna nog een aantal kleine kansen, maar gescoord werd er voor de rust niet meer. Ook niet in de 39e minuut, als na een goeie actie van Mick, zijn schot word geblokt. En zo gingen we met een comfortabele 0-3 voorsprong de rust in.
Wat in de laatste 5 minuten vooral opviel, dat was dat het wat gemakzuchtig werd, met andere woorden, we dachten dat we er al waren.

In de rust hebben we duidelijk afgesproken, dat we moesten blijven voetballen, en dus ons eigen spel moesten blijven spelen. Ook werd duidelijk aangegeven, dat ONS zou gaan komen in de 2e helft. Marten moet in de rust gewisseld worden, vanwege een blessure waar hij al een tijdje mee rond loopt. Zijn vervanger is Joris.

De 2e helft is amper 40 seconden onderweg, als de 1-3, na ontzettend slap verdedigen al op het bord staat. In de 43e minuut, krijgt Dylan de kans om de wedstrijd op slot te gooien. Alleen werd zijn schot, na een goeie actie van Sammy, geblokt. 2 minuten later, wordt het na dom bal verlies van Mick 2-3. Deze goal valt op een moment, dat wij totaal niet meer in de wedstrijd zitten, en de 3-3 eigenlijks gewoon in de lucht hangt. Deze valt echter gelukkig niet. Na 10 minuten in de 2e helft herpakken we ons weer, en gaan we weer ons eigen spel spelen, wat we voor de rust zo super deden. Alleen vergaten we, om de wedstrijd vroegtijdig te beslissen. In de 58e minuut, schiet Dylan uit een moeilijke hoek, waar de bal terug leggen een betere keuze was geweest. In de 60e minuut, een goeie
redding van de keeper, op een inzet van Sammy. In de 70e minuut de 2 e wissel, als Joost niet verder kan, en de niet fitte Leon toch aan de bak moet. 71e minuut, een goeie corner van Leon, die geweldig wordt ingekopt door Dylan. Alleen word het geen 2-4, want de keeper haalt met een fantastische redding de bal uit de kruising! En dus is de wedstrijd nog niet beslist.

1 minuut later, een fantastische stiftbal van Jari, alleen is het nu de lat die de 2-4 voorkomt. In de 78e minuut valt dan toch de beslissing. Als de bal via de kluts voor de voeten van Leon beland, heeft hij weinig moeite om koelbloedig de beslissende 2-4 binnen te schieten. In de 3e minuut van de blessuretijd, wordt het nog mooier, als wederom Leon de bal geweldig binnen schiet, na een goeie steekbal van Jari. 2-5!! ONS doet in de 6e minuut van de blessuretijd nog iets terug, en zo eindigt deze geweldige wedstrijd in een verdiende 3-5 overwinning!!!

Over de gehele wedstrijd gezien, waren wij de betere ploeg, en hebben we bij vlagen fantastisch voetbal laten zien! En dat tegen een ploeg, die ik zeker bij de eerste 3 verwacht, aan het eind van het seizoen!!
Na 4 wedstrijden, staan we op de 2e plaats, met 12 punten, en 3 punten achter koploper Drachtster Boy´s. Alleen hebben wij nog een wedstrijd te goed. De volgende wedstrijd, is een thuis wedstrijd tegen SJO Winsum (voorheen Viboa). Deze wedstrijd wordt gespeeld op zaterdag 11 oktober, om 10.30 uur. Wij hopen een ieder dan weer te mogen begroeten, om ons te steunen!