B-junioren, B1, Groep 1 4

14 februari 2015 12:45

Scheidsrechter

Bij, H van der

Zaterdag 14 februari, was het begin van een behoorlijk drukke week. Hierin moesten namelijk 3 wedstrijden worden gespeeld, en dat waren nog behoorlijk pittige tegenstanders ook. Deze dag, stond in het teken van een bekerwedstrijd in de kwart finale van de noordelijke beker, tegen een tegenstander die 2 divisies hoger speelt, en daar bij de 1e 3 staat.
Wat wel een mooie uitdaging was, om te kijken hoe we er nou eigenlijks op staan, met deze talentvolle groep. Vooraf was wel duidelijk, dat we ons niet zomaar naar de slachtbank wilden laten lijden.

Het eerste kwartier, was heel moeizaam. We waren misschien een beetje onder de indruk van de tegenstander, omdat dit een ploeg van een heel ander kaliber was, dan dat we gewend zijn in de competitie. We waren heel onrustig, en leden steeds heel snel bal verlies. Toch kreeg Be Quick pas in de 17e minuut de eerste echte kans. Na een korte en snelle combinatie, vliegt de
bal gelukkig naast. Hierna komen wij steeds beter in de wedstrijd, en kunnen we ook goed mee komen met Be Quick. In de 22e minuut, krijgt Leon de kans om ons op 0-1 te zetten. Hij kiest er echter voor, om de goeie voorzet van Jari in één keer te schieten, waar hij alle tijd en ruimte heeft om de bal aan te nemen, en een hoek uit te zoeken. In de 33e minuut, zijn we weer dicht bij de 0-1, ware het niet dat de keeper van Be Quick een goeie reflex heeft, op een goed schot van Leon, en dus verdwijnt de bal naast. In de 38e minuut, krijgen we dan toch, op een klote manier de 1-0 om de oren. Een ingestudeerde corner van Be Quick, kon redelijk makkelijk ingekopt worden bij de 1e paal. En zo gingen we toch met een vervelend gevoel de rust in.

In de rust is eigenlijks niet zoveel gezegd, behalve dan, dat we zolang mogelijk op dezelfde manier verder moesten gaan. En dat er dan ook echt wel wat te halen viel. De jongens zelf, waren hier ook van overtuigd, dat dit absoluut mogelijk was.

In de eerste minuten na de rust, was duidelijk dat de jongens er echt alles aan wilden doen, om een goed resultaat te halen. Amper 1 minuut na de rust, heeft de keeper van Be Quick weer een goeie redding in huis, op een schot van Leon. 4 minuten later, een goeie steekbal van Jari op Leon, alleen verdwijnt zijn inzet naast de goal. En zo kwam de beloning voor ons spel nog niet. Sterker nog, in de 55e minuut, valt de 2-0. Na een goeie voorzet, kopt de spits van Be Quick op geweldige manier de 2-0 tegen de touwen. We blijven hierna echter gewoon voetballen, en op zoek naar de aansluitingstreffer. Cheriel is er in de 72e minuut heel dichtbij, alleen gaat zijn boogballetje net naast. 4 minuten voor tijd, valt de aansluitingstreffer dan toch.
Mick is koel, en schiet de verkregen strafschop binnen. 2-1, met nog een minuut of 8 te spelen. We gaan alles of niks spelen, en amper een minuut na de 2-1, krijgt Mick de kans om de gelijkmaker te maken, alleen raakt hij de bal niet vol, met een vangbal voor de keeper tot gevolg. Als Be Quick in de 80e minuut een onterechte strafschop krijgt (overtreding was een meter buiten de 16), en de 3-1 op het bord komt, is het gedaan. En ze vliegen we in de kwartfinale uit de beker, en kan het vizier volledig op het behalen van het kampioenschap.

Mijn conclusie van deze wedstrijd is heel makkelijk. We hebben met z´n allen gevochten als leeuwen, en zijn strijdend ten onder gegaan. Wat bij mij overheerste, was het gevoel van trots, dat we het een ploeg die 2 divisies hoger speelt, zo ontzettend moeilijk hebben gemaakt, maar dat we een groot gedeelte van de wedstrijd ook gewoon goed mee konden komen. We verlaten het beker toernooi dan ook met een opgeheven hoofd!!