Datum

5 september 2020 10:15

Accommodatie

Onbekend

Ja, tegenstander Minnertsga had een reputatie hoog te houden. Vorig jaar werd deze ploeg ongeslagen kampioen. En de 'jongens én dame van de klei’ lieten van meet af aan zien waarom dat was. Ze waren niet alleen zeer fanatiek; ze voetbalden ook nog eens heel makkelijk. Kortom, het werd een pittige voetbalochtend...

Het was dankzij enkele puike reddingen van Djurre dat Minnertsga de score pas na een paar minuten opende. Maar daarna ging het snel. Kopgoals, knoertharde afstandsschoten en enkele goed uitgespeelde aanvallen: Minnertsga liep spelenderwijs uit naar 0-8.

Toch lieten onze jongens bepaald niet over zich heenlopen. De koppies bleven omhoog en de sfeer positief. Achterin werd volop geknokt door Just en Jesper. Voorin en op het middenveld werd eveneens flink gebikkeld door Mels, Sjoerd, Joey.

En ondanks de overmacht kregen we hierdoor wel degelijk kansen. Micha was een paar keer dichtbij en schoot zelfs op de paal na een mooi een-tweetje met Dinan. Ook Sjoerd, Jesper en Mils kregen kansjes maar wisten het net niet te vinden.

Tweede helft: als een huis

Tijdens de limonade stak het team de koppen bij-elkaar. Doelstelling: in elk geval één doelpunt maken. En beter in de opstelling spelen: ‘het huis’, zoals Jorrit dat zo mooi had uitgelegd tijdens de teambespreking.

Met die mindset maakten we het Minnertsga na rust tien minuten lang knap lastig. Het huis stond stevig, er werd strak verdedigd en we kwamen er een paar keer gevaarlijk uit (Joey, Dinan en Sjoerd). Kroon op het werk was het doelpunt van Just. Een prachtig afstandsschot dat over de keeper van Minnertsga plofte: 1-9.

Daarna vond Minnertsga het welletjes. In een paar minuten tijd werd het ene na het andere mooie doelpunt gemaakt en zo kwam de eindstand op het bord: 1-14.

Toch konden we met opgeheven hoofd van het veld. Want, al was de tegenstander een maatje te groot, we bleven voor elkaar vechten en elkaar aanmoedigen. Een dikke tien voor de teamspirit, dus!