Hoofdklasse 03

5 september 2020 10:15

Scheidsrechter

H.A. (Harold) Bergsma

Wat fijn dat na al die maanden de competitie weer begonnen is! Gelijk een wedstrijd tegen stadgenoot Frisia in de hoofdklasse. 12-1 is begonnen dit jaar met bijna hetzelfde team als vorig jaar jo 11-1. Mike Kuipers is onze nieuwe aanwinst in het team als vervanger voor de naar Cambuur vertrokken Nathan Nicolai. En onder aanvoering van onze nieuwe trainer Mark Machiela is de groep nu al een aantal weekjes in training.  Dan de wedstrijd nadat Mark de wedstrijdbespreking had gedaan begonnen we prima aan de wedstrijd. Er werd leuk overgespeeld en na een overtreding van Frisia op Mo kregen we een vrije trap. Nils nam de vrije trap mooi en Luka stond goed opgesteld in de baan van het schot voor de keeper (zoals we geoefend hadden) en yes de eerste goal van het seizoen zat erin! Vervolgens werd Frisia wel wat sterker maar door prima te verdedigen van Lars, Tygo en Lucas en goed keeperswerk van Devin en de nodige ballen op de paal en lat gingen we met een 1-0 voorsprong toch de rust in. We hadden zelfs nog een mooie kans op 2-0 maar na een mooie actie van Mo redde de keeper van Frisia prima. In de rust werd door Mark en Egbert Jan goed aangegeven dat Frisia sterker zou terugkomen in de tweede helft en dat we het veld kort moesten houden. Frisia bleef aandringen en voetbalde net iets sterker. Helaas daar was de 1-1 al vrij snel na de rust en daarna ook de 1-2 en 1-3. De vermoeidheid sloeg toe en helaas moest Milan, er af met een blessure. De jongens gingen in het laatste kwartier nog wel op zoek naar een aanlsuitingstreffer maar helaas viel de 1-4 en 1-5 voor Frisia. Complimenten aan de jongens dat ze hebben doorgeknokt tot het einde en zeker de eerste helft was prima en een mooi aanknopingspunt voor volgende week tegen Sneek Wit-Zwart!