65'

4e klasse 04

26 september 2020 10:30

Opstelling FVC JO15-2

Vandaag, 26 september, het is fris en wat vochtig op de velden in stiens waar wij met de JO15-2 mogen aantreden tegen SC Stiens/DTD JO15-2.

Ivm het aanmelden conform de coronarichtlijnen hebben we besloten om iets eerder dan normaal aanwezig te zijn zodat iedereen zich kon inschrijven.

Na de wedstrijd bespreking (en de gebruikelijke koffie voor de staf) is het team begonnen aan de warming up voor deze wedstrijd, we speelde op natuurgras. Wat natuurlijk wel weer eens lekker is voor de boys en girl.

Het veld was wat hobbelig en het was wat vochtig, wat een compleet andere manier van voetballen vereist. Nadat we even hebben moesten wachten op een scheidsrechter gingen we uiteindelijk toch los.

We begonnen vandaag in een iets andee opstelling dan dat we normaal doen, we konden zien aan het team dat het zoeken was en wennen. Na een rommelig begin met veel druk vanuit de kant van stiens hebben floyd en ik besloten om het weer terug te zetten in de oorspronkelijke samenstelling.

Dat resulteerde al vrij snel in een flitsende aanval en de 0-1 van Niraj. Christiaan was nadrukkelijk aanwezig aan de rechterkant met goede loopacties en passeerbewegingen.                          Daardoor konden Niraj en Rowan zich mooi vrijspelen en proberen de voorzetten te benutten.

Als snel werd het 0-2 door wederom een mooi actie en assist van Christiaan. Steeds meer kregen wij grip op het spel van Stiens en creeërden wij als team meer kansen. 9 minuten na de 0-2 was het Rowan die op aangeven van (ja daar is hij weer) Christiaan de 0-3 binnen tikte.

Toen merkte we aan de ploeg dat de druk er wat af was en dat de ploeg wat vrijer ging voetballen. Ivm wat pijntjes zijn we gaan doorwisselen zodat diegene even rust konden pakken.

De eerste helft hebben we verder prima stand gehouden ondanks de verwoede pogingen van stiens om het ons zo moeilijk mogelijk te maken, damian moest niet vaak in actie komen maar de verdediging wel, gelukkig hielden die zich goed en de boys (ryan, youri, lukas, lars en jelmer) werkte keihard om het ook zo te houden. Het middenveld met dennis en stijn op de flanken waren constant overal om het veld te vinden om iedereen te ondersteunen.

Na de rust en de nodige besprekingen/wijzigingen zijn we van start gegaan met de 2e helft. Stiens uit is altijd lastig zeg ik maar, en ook aan het begin van de 2e helft was het stiens die goed van start ging. Na 10 minuten was de ban weer gebroken en kreeg Niraj het op zijn heupen door 3x kort achter elkaar te scoren. Ondertussen waren Kayan, Julan en Armin ook in het veld en ook die maakten veel meters om er voor te zorgen dat we overwicht kregen en hielden. Eigenlijk werd er door het hele team keihard gewerkt en gevochten om een resultaat te halen.

Na de 0-6 van Niraj deed Stiens wat terug uit een snelle aanval. De bal leek eerst naast te gaan maar dwarrelde er toch onverwacht in. Ondanks deze tegengoal bleven de jongens van FVC het spel proberen te domineren en kregen de aanvallers heel veel kansen op meerdere goals.

De keeper van Stiens had een aantal goede reddingen in huis op schoten van Julan, en hij had een engeltje op de lat zitten omdat Julan en Christiaan beide snoeihard de lat troffen met hun schoten.

Toch was het 7 minuten na de goal van Stiens weer raak, Armin legde de bal mooi terug op Dennis en die lobte de bal van een meter of 20 mooi over de keeper heen, wat mij betreft de goal van de wedstrijd.

Stiens raakte helaas steeds meer gefrustreerd, dat resulteerde in wat duw en trek werk en boze acties van een aantal spelers, de scheidsrechter had het verder prima in de hand en floot prima, niks op aan te merken. Het is altijd fijn om te zien hoe scheidsrechters de wedstrijd aanvoelen en zo beide teams lekker te laten voetballen.

Stiens bleef lekker voetballen en wij kregen ook nu weer meer vat op de wedstrijd en gaven weinig meer weg, achterin was enora er weer in gekomen en die haalde heel mooi een snelle aanval van stiens eruit door een 1 tegen 2 situatie goed in te schatten en de aanvallers af te stoppen. Vlak voor tijd was het rowan die op de brommer werd weggestuurd en hij bepaalde de eindstand op 1-8 voor ons.

Conclusie, een moeilijke start op een zwaar veld. Maar door inzet, motivatie en werklust hebben wij terecht gewonnen van een altijd lastige tegenstander.                                                                          Het was goed om te zien hoe de besproken zaken op de training goed opgepakt werden, waardoor we niet dezelfde fouten maakte zoals vorige week.                                                                  Complimenten voor de spelersgroep hiervoor.

Na de wedstrijd snel wat foto,s genomen voor onze instagram pagina, om vervolgens aan te sluiten bij onze maatjes van de JO15-1 die met 0-5 hadden gewonnen van de JO15-1 van stiens. Samen zijn we op de foto gegaan voor het nageslacht. Beide FVC teams met de winst ervandoor uit Stiens.

Dit schept absoluut vertrouwen voor het bekerduel van aankomende woensdag, waar we in Suameer genoeg hebben aan een gelijk spel om ons te plaatsen voor de volgende ronde.

Voor nu wens ik jullie een fijn weekend.