... (schot)
84'

Hoofdklasse 5

1 februari 2020 15:00

Althans niet voor ons team. De tegenstander wist er drie te maken en hun kansen te benutten, ook al waren de teams lange tijd aardig in balans. Onze JO19-1 speelde uit bij het team van Zeerobben en moest uiteindelijk het onderspit delven tegen dit Harlinger team dat in de vorige hoofdklassecompetitie als zevende eindigde. Maar als ‘leek’ in de voetbalwereld kan ik toch wel melden dat de spelers van onze JO19-1 naar mijn mening een prima wedstrijd speelden.

Zoals gezegd waren er kansen over en weer en hebben beide teams in de eerste helft verschillende keren de mogelijkheid gehad om te scoren. De bal naast, over of een redding van beide keepers, de bal ging er niet in. Na de rust hetzelfde beeld tot in de 70ste minuut er een lage voorzet komt van links en een paar meter voor de goal vrijstaande Zeerob de bal direct dirigeert naar het net. Het is 1-0 voor de thuisploeg. Dan gaat er 12 minuten later iemand naar de grond in de 16 en krijgt FVC een strafschop tegen die ervoor zorgt dat het 2-0 wordt. Ondertussen speelt ons team de laatste 10 minuten met 10 man vanwege kramp en geen meer wissels op de bank en wordt het nog 3-0.

Zoals gezegd in de groepsapp: een wedstrijd van gemiste kansen. Volgende week thuis tegen Joure die in de competitie van het najaar op de elfde en laatste plaats eindige in de hoofdklasse.